Licitaţia pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare menajeră a Sucevei, pentru următorii 12 ani, a avut loc miercuri dimineaţă. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost ora 10.00, patru firme, din care două din Suceava, înscriindu-se în competiţie.
Cei patru competitori pentru contractul de 18 milioane de euro sunt RER Buzău, Rosal, Diasil şi Florconstruct. Eligibilitatea ofertelor a fost verificată de comisia de licitaţie după ora 12.00, dar la doi dintre competitori au apărut o serie de neclarităţi, comisia de licitaţie solicitând clarificări până la începutul săptămânii viitoare.
„În sfârşit se ţine licitaţia de salubrizare menajeră! Avem patru luni de când am reluat-o şi tot a fost blocată de contestaţii, înainte de a începe”, a remarcat miercuri dimineaţă primarul Ion Lungu, care speră ca în vreo trei luni să poată fi desemnat un câştigător al licitaţiei.
Printre condiţiile impuse firmelor pentru a putea participa la licitaţie se numără cifra de afaceri de minimum 5 milioane de lei în ultimii trei ani, existenţa unui contract similar pe ultimii trei ani, iar la ofertă, unul dintre criteriile de departajare este redevenţa plătită municipalităţii.
„Desemnarea unui operator este una dintre priorităţile acestui an. La dezbaterile publice pe tema bugetului s-au ridicat multe probleme vizavi de salubritatea menajeră, sperăm să putem desemna un operator anul acesta, să nu mai lucrăm pe un contract de forţă majoră”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.
Valoarea contractului de concesionare a salubrizării menajere a Sucevei pentru următorii 12 ani este de 83.829.600 de lei (peste 18 milioane de euro), câştigătorul obligându-se să amenajeze 100 de platforme semiîngropate, 100 de platforme îngropate, 30 de puncte supraterane de colectare selectivă cu patru containere pentru deşeuri reciclabile, dar şi să monteze 1.000 de coşuri stradale şi să amenajeze două locuri de joacă pentru copii, anual.
Din cele 100 de platforme îngropate, 15 urmează să fie realizate în cartierul Obcini, 23 în George Enescu, 9 în Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni şi 3 în Iţcani, în vreme ce platformele semiîngropate vor fi amplasate astfel: 14 în Obcini, 24 în George Enescu, 7 în Zamca, 28 în Centru, 25 în Burdujeni şi 3 în Iţcani.
Rămâne de văzut cât va dura din nou caruselul contestaţiilor, inevitabile la o miză atât de mare.