Consiliul Judeţean Suceava a acordat, anul trecut, finanţări nerambursabile pentru 147 de proiecte, dintre acestea peste 100 fiind depuse de unităţile de cult. Suma totală a finanţărilor acordate în 2017 de administraţia judeţeană a fost de 995.400 de lei. Cele mai multe fonduri, respectiv 650.000 de lei, au fost destinate finanţării programelor unităţilor de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România.
Cel mai mare proiect finanţat a avut valoarea de 50.000 de lei și a fost aprobat pentru Mănăstirea Sihăstria Putnei, la care au fost efectuate lucrări de reamenajare a pridvorului și faţadei bisericii „Izvorul Tămăduirii”. Alte proiecte cu valori mai mari, de 20.000 de lei, au fost finanţate pentru mai multe lăcașe de cult, printre acestea numărându-se Mănăstirea Moldoviţa, unde banii au fost folosiţi pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de colectare a apei pluviale, precum și a aleilor și trotuarelor din incinta lăcașului de cult. Aceeași sumă a fost acordată Mănăstirii Probota, pentru reparaţii la acoperișurile zidurilor de incintă, precum și bisericii din Pătrăuţi, monument Unesco, la care s-au realizat lucrări de reparaţii capitale la Muzeul „Constantin Morariu” amenajat în casa parohială. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuţilor a primit aceeași sumă de 20.000 de lei pentru lucrările de consolidare și restaurare a turnului clopotniţă de la Mănăstirea "Sf. Ioan cel Nou" Suceava.
În domeniul asistenţei sociale, CJ Suceava a acordat finanţări nerambursabile pentru 14 proiecte, cel mai mare dintre acestea fiind depus de Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, pentru îngrijirea bătrânilor neajutoraţi. Administraţia judeţeană a mai finanţat proiecte pentru 16 acţiuni și programe sportive, pentru volei, fotbal, atletism, baschet, oină sau tenis de masă, valoarea totală proiectelor fiind de 50.000 de lei. O sumă totală de 65.400 de lei a fost acordată programelor și acţiunilor culturale. Cel mai mare proiect, de 14.400 de lei, i-a fost aprobat Asociaţiei Societatea Scriitorilor Bucovineni, pentru revista „Bucovina literară”. Nu în ultimul rând, alte patru proiecte, cu o valoare totală de 30.000 de lei, au fost finanţate pentru proiecte de tineret.