Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 5 (6715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2018

Admitere în funcţie de media şi notele de la bacalaureat, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a stabilit condiţiile de admitere pentru anul universitar următor, viitorii studenţi ai instituţiei urmând să fie admişi, în mare parte, în funcţie de media şi notele de la examenul de bacalaureat.

Astfel, cele zece facultăţi ale Universităţii au păstrat principalele criteriile pentru admiterea la programele de studiu, în schimb au apărut câteva schimbări în ceea ce priveşte ponderea acestor criterii la calcul.

Dacă până acum doar două facultăţi (Educaţie Fizică şi Sport şi Ştiinţe ale Educaţiei) impuneau susţinerea unorprobe de aptitudini, al căror rezultat conta la media de admitere, pentru admiterea din 2018 şi Facultatea de Silvicultură include în media finală un interviu, a cărui pondere este de 20%. În proporţie de 80% va conta media de la examenul de la bacalaureat.

Schimbări sunt şi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde, din acest an, media la specializarea Calculatoare şi tehnologia informaţiei se calculează diferit faţă de restul specializărilor. Media la bac are o pondere de 70%, iar nota de la proba de Matematică sau Informatică (cea mai mare notă dintre cele două) contează în proporţie de 30%.

La celelalte specializări, examenul maturităţii va conta în proporţie de 70%, iar nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale examenului de bacalaureat – 30%.

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, media de admitere este constituită din media examenului de bacalaureat (60%) şi cea mai mare notă de la probele scrise ale examenului maturităţii (40%).

La Facultatea de Istorie şi Geografie se păstrează formula de admitere din 2017, astfel că viitorii boboci trebuie să ţină cont de ce notă obţin la proba de limba română şi de nota de la proba la alegere a profilului şi specializării (media aritmetică).

Candidaţii pentru Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management trebuie să aibă în vedere că media de admitere reprezintă media aritmetică dintre nota cea mai mare obţinută la examenul de bacalaureat şi a doua notă, în ordine descrescătoare, dintre notele obţinute ale bacului.

La Facultatea de Inginerie Alimentară, formula de admitere implică media de la examenul de bacalaureat şi nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale examenului de bacalaureat, fiecare în proporţie de 50%.

La Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, pentru admitere, media examenului de bacalaureat are o pondere de 60%, iar nota de la proba scrisă la limba şi literatura română are o pondere de 40%.

Criterii identice ca în 2017 şi pentru admiterea la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, unde formula de calcul ţine seamă în proporţii egale de nota obţinută la proba de limba şi literatura română de la bac şi media generală a acestui examen.

 

Teste de aptitudini şi calendarul admiterii

În vederea admiterii la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Educaţie fizică şi sportivă, candidaţii vor susţine o probă sportivă (atletism, baschet, fotbal, gimnastică, handbal, lupte, înot, rugby, volei) sau un test motric.

Calculul mediei de admitere diferă în funcţie de proba pe care o va susţine absolventul. Pentru cei care vor alege o probă sportivă, bacul va conta în proporţie de 30%, iar pentru cei care vor susţine testul motric bacul va constitui 60% din media de admitere.

La specializarea Kinetoterapie şi motricitate specială, media bacalaureatului va conta în proporţie de 75%, cu restul de 25% fiind punctat testul de aptitudini fizice/kinetoterapie.

Pentru specializarea Balneofiziokinetoterapie se va susţine un test grilă la biologie sau chimie, care va constitui jumătate din nota de admitere. La specializarea Nutriţie şi dietetică, mediade admitere implică media bacului şi nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale examenului.

Candidaţii care vor să ocupe un loc la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei vor susţine o probă eliminatorie, de testare a cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive şi a aptitudinilor vocaţionale, care va fi notată de o comisie cu calificativele Admis sau Respins. Media de admitere se calculează ca medie aritmetică dintre media la bac şi nota de la disciplina limba şi literatura română din cadrul acestui examen.

USV a publicat şi calendarul admiterii 2018, pentru cele două sesiuni pe care le organizează:9-27 iulie şi 10-19 septembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Admitere în funcţie de media şi notele de la bacalaureat, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 2860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Admitere în funcţie de media şi notele de la bacalaureat, la Universitatea din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei