Cea de-a opta ediţie a Festivalului „Poeţi ai nemuririi noastre”, care se organizează la Dumbrăveni, va aduce în prim-plan trei cărţi. Autorii le vor prezenta publicului prezent sâmbătă, începând cu ora 10.00, într-un cadru din care nu vor lipsi invitaţi din ţară, dar şi din Moldova şi Ucraina.
Prima carte îi aparţine lui Vasile Bahnaru şi se intitulează „Congresul al II-lea al Uniunii Scriitorilor din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească”. Vasile Bahnaru, care deţine funcţia de director al Institutului Filologic din cadrul Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, este un obişnuit al acţiunilor organizate la Dumbrăveni, fie că este vorba de cele din decembrie, fie că este vorba de Festivalul Literar „Mihai Eminescu” din vară.
O altă carte prezentată publicului va fi cea a poetului Viorel Dinescu, de la Galaţi, un alt apropiat al acţiunilor care se derulează de câţiva ani buni la Dumbrăveni. „Ecuaţii albastre”, ediţia româno-germană, este volumul cu care Viorel Dinescu îşi dă proba „doctoratului” în nordul Moldovei.
Cea de-a treia lansare îi aparţine scriitoarei botoşănence Elena Condrei, cu volumul „Arheul eminescian la Cernăuţi”.
Şi în acest an, la Dumbrăveni vor ajunge nume importante ale culturii româneşti, fie că vremelnic se află în alte graniţe, cum ar fi Moldova sau Ucraina.
Printre invitaţi se numără academicianul Mihai Cimpoi şi academicianul Nicolae Dabija, dar şi academicianul Vasile Tărâţanu. Acestora li se vor adăuga primarul din Pererita - Moldova, Anatolie Ceban, dar şi primarul din Mahala - Ucraina, Elena Nandriş.
Manifestarea de sâmbătă îi va aduce în atenţie şi pe poeţii Emilian Marcu, din Iaşi, Dorel Gaftoneanu, din Botoşani, şi Mihai Vicol, precum şi pe scriitorul Ovidiu Vintilă, acestora adăugându-li-se numismatul Mihai Cornaci, din Botoşani.