Muzeul Bucovinei are, până la această oră, încasări de 1,668 milioane de lei la obiectivele pe care le are în administrare. Directorul muzeului, Emil Ursu, a declarat, ieri, că cea mai mare sumă provine din vânzări de bilete, respectiv 1,217 milioane de lei, iar restul banilor au fost încasaţi din vânzarea produselor de la standurile amenajate la toate obiectivele. Pe locul I ca număr de vizitatori se plasează Cetatea de Scaun a Sucevei, urmată de Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie Suceava şi Muzeul de Ştiinţe ale Naturii.
Potrivit unei situaţii făcute publice luna trecută, de la începutul acestui an şi până în data de 17 noiembrie, Muzeul Bucovinei a înregistrat 304.460 de vizitatori, cu 37% mai mulţi decât anul trecut.
La Cetatea de Scaun au fost în perioada menţionată anterior 181.000 de vizitatori, reprezentând 60% din numărul total de vizitatori, la Muzeul Satului Bucovinean - 49.000, iar la Muzeul de Istorie - 45.000 de vizitatori.
Media ar fi de aproape 1.000 de vizitatori pe zi, dar potrivit lui Ursu, în zilele de vară s-au înregistrat şi 4.000 de vizitatori pe zi. În zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie a.c., la Cetatea de Scaun au fost 1.368 de vizitatori plătitori, la Muzeul de Istorie – 167, la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii - 526 şi la Muzeul Satului Bucovinean – 136 de vizitatori plătitori de bilet.
Directorul Muzeului Bucovinei a precizat că numărul de peste 300.000 de vizitatori nu include şi vizitatorii indirecţi, cum ar fi cei care au văzut exponate ale muzeului sucevean în alte muzee sau în expoziţii itinerante, ci se referă doar la cei care au intrat în clădirile Muzeului Bucovinei.
Muzeul Bucovinei a organizat nu mai puţin de 178 de evenimente pe parcursul acestui an.