Referendumul pentru CĂSĂTORIE, între Adevăr şi Dezinformare (IV)
11-Este un demers populist, care permite manipularea maselor într-un mod periculos
Putem apăra dreptul fiecărui copil de a avea o mamă şi un tată? Putem să stabilim ce anume vor învăţa copiii noştri la şcoală? Din acest motiv apărăm definiţia căsătoriei ca fiind uniunea între un bărbat şi o femeie. Cine are dreptul să stabilească aceste lucruri? Sunt realităţi fundamentale care stau la baza societăţii.
ADEVĂR:
Ce vor învăța copiii la scoală? Cine decide acest lucru? Normal, părinții copiilor, majoritatea!
Intr-o democraţie autentică, este firesc ca această decizie să aparţină majorităţii. Faptul de a i se impune majorităţii, de către o minoritate, o redefinire forţată a căsătoriei este o nouă formă de totalitarism, similară comunismului.
12-Încalcă demnitatea umană prin conţinutul instigator la ură
Singurul lucru pe care cei 3.000.000 de români semnatari şi-l doresc este să protejeze firescul, propriul sistem de valori, modelul pe care cu toţii l-am primit moştenire de la părinţii noştri: căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, relaţia de iubire dintre aceştia şi copiii care apar ca urmare a acestei relaţii de iubire.
ADEVĂR:
Protejarea unei valori nu reprezintă ură față de persoanele LGBT
Nu am jignit niciodată pe nimeni, respectăm întru totul dreptul la viaţă privată al oricărei persoane.
Este aberant să fim etichetaţi ca fiind persoane ce instigă la ură.
13-Se scindează şi se tensionează societatea, se ameninţă unitatea şi pacea socială
Dreptul copiilor de a avea o mamă şi un tată, dreptul părinţilor de a-şi educa copiii în conformitate cu propriul sistem de valori, libertatea de exprimare, de credinţă şi conştiinţă sunt valori fundamentale în cadrul oricărei societăţi democratice.
ADEVĂR:
Tensiunile în societate se produc de către cei care atacă valorile fundamentale ale societății.
Scindarea şi tensionarea situaţiei sunt determinate de către cei care atacă aceste valori universale şi vor să reinventeze legile firescului, legile existenţei, impunând o nouă formă de totalitarism, similară comunismului, în care libertăţile fundamentale sunt erodate.
14-Este ilegal; se urmăreşte o redefinire a familiei
În Constituție, familia şi raporturile de familie sunt noţiuni extinse, mai largi şi izvorăsc din mai multe relaţii:
- relaţia de căsătorie (soţ, soţie, copii) – art 48 alin 1
- relaţia de descendenţă (copil-părinte), indiferent dacă părinţii sunt căsătoriţi sau nu – art 48 alin 3
- relaţii de fapt; art 26
Demersul vizează exclusiv definiţia CĂSĂTORIEI, prin precizarea explicită a persoanelor care se pot căsători: un bărbat şi o femeie. Este o translatare, o copiere a definiţiei din Codul Civil în Constituţia României.
ADEVĂR:
Referendumul se referă la definiția CĂSĂTORIEI
Nu are loc, deci, o redefinire a familiei, Curtea Constituţională a României specificând clar acest lucru: se aduce doar o precizare expresă a faptului că cei doi parteneri trebuie să fie de sex biologic diferit (decizia CCR 528/2016).
15-Se afectează familia monoparentală, care ar fi lăsată în afara legii, neprotejată
Familia monoparentală este acel tip de familie în care copiii locuiesc doar cu unul din părinţi. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a divorţului, a separării părinţilor, a decesului unuia dintre părinţi, a înfierii unui minor de către un adult, sau ca urmare a deciziei unei femei de a da naştere unui copil fără a fi căsătorită sau fără a locui cu un bărbat.
ADEVĂR:
Familia monoparentală rămâne recunoscută şi protejată de lege.
Obiectul de revizuire a Constituţiei priveşte DOAR clarificarea definiţiei CĂSĂTORIEI, toate celelalte dispoziţii legale referitoare la familie nefiind atinse de revizuire.