Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 8 Suceava au organizat, în perioada 20-24 noiembrie, în cadrul proiectului naţional Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), alături de părinţii lor, activitatea „Dăruim fructe şi legume. Dăruim din suflet pentru comunitatea noastră”, coordonată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.
Profesoara Gabriela Şlincu, coordonatoarea programului la nivelul unităţii de învăţământ, a declarat că proiectul educaţional a atras 24 de cadre didactice, 525 de elevi voluntari şi 30 de părinţi care au strâns aproximativ 750 de kg de fructe şi legume. Beneficiarii acestei campanii sociale au fost elevi cu o situaţie materială precară identificaţi la nivelul unităţii de învăţământ, copiii şi oamenii străzii (asistaţi social) de la Biserica „Sf. Vineri” Suceava, familii aflate în dificultate din Bereşti, Corocăieşti, Dumbrăveni, beneficiari din Centrul de Tip Familial Mihoveni, Centrul de Plasament „Speranţa”, Centrul de Tip Familial „Colţ-Alb”, Modulul de tip familial „Micul Prinţ”, Căminul de bătrâni „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi Fundaţia „FARA”. „Acţiunea şi-a atins scopul de a încuraja elevii în acţiuni de voluntariat, de a sprijini persoanele aflate în dificultate, de a susţine procesul de integrare socială, de dezvoltare educaţională personală, de înţelegere şi conştientizare a nevoilor individuale şi a provocărilor cu care se confruntă alte persoane din comunitatea lor”, a declarat coordonatorul de programe şi proiecte educative, prof. Greta Airinei.
În acţiunea lor, profesorii, elevii şi părinţii au fost susţinuţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prin implicarea inspectorului prof. Carmen Sima. Directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 8 Suceava, prof. Corina Larionescu, a apreciat implicarea întregii comunităţi şcolare în dezvoltarea, susţinerea şi promovarea proiectelor social-umanitare, aceasta fiind şi una dintre ţintele strategice din planul de dezvoltare. Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava a depus proiectul SNAC pentru anul şcolar 2017-2018, care va cuprinde şi alte acţiuni de voluntariat pe o tematică variată: jocuri, activităţi de prevenire a accidentelor de circulaţie, alimentaţie sănătoasă, acţiuni cultural-artistice, excursii tematice, drumeţii, competiţii sportive, artă dramatică, artă plastică şi petrecerea timpului liber.