Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2017 - Anul XXII, nr. 271 (6687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Firme premiate

Activitatea SC Ocolul Silvic Silva – Bucovina, SC SUCT SA şi SC Assist Software Suceava a fost recunoscută la nivel naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea a trei dintre cele mai importante companii din judeţul Suceava a fost recunoscută la nivel naţional. Este vorba despre SC Ocolul Silvic Silva Bucovina SRL, SC SUCT SA şi SC Assist Software SRL, firme care au fost premiate în cadrul ediţiei de anul acesta a Topului Naţional al Firmelor, organizat, la Bucureşti, de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Topul Naţional al Firmelor este cel mai important eveniment naţional care recunoaşte performanţa şi excelenţa în activitatea economică, premiile fiind acordate pentru anul 2016. La această gală au fost prezente personalităţi de rang înalt din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, al Guvernului României, precum şi reprezentanţi ai unor ambasade. Topul Naţional al Firmelor a premiat cele mai performante companii din România pe şapte domenii de activitate. Anul acesta, judeţul Suceava a fost reprezentat la vârf în domeniile silvicultură, construcţii, cercetare-dezvoltare şi high-tech. La evenimentul de la Bucureşti au fost prezenţi şi  preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Nicolae Troaşe, precum şi preşedintele Patronatului IMM Suceava, Rareş Hrestic.

Premierea şi participarea celor trei companii la Topul Naţional al Firmelor a fost apreciată în mod special de preşedintele CCI Suceava, Nicolae Troaşe. Acesta a ţinut să mulţumească reprezentanţilor celor trei firme pentru prezenţa la Topul Naţional al Firmelor. „Vreau să le mulţumesc pentru activitatea pe care au desfăşurat-o şi pentru efortul depus de a fi prezenţi la evenimentul de la Bucureşti. Trebuie să apreciem companiile sucevene care fac tot posibilul să păstreze în continuare numeroase locuri de muncă şi, mai mult, vreau să-i încurajez pe toţi să urmeze exemplul investitorilor români, care aici, pe plan local, reuşesc să-şi menţină, ba chiar să-şi dezvolte activitatea pe care o desfăşoară”, a spus Nicolae Troaşe.

 

SC Ocolul Silvic Silva - Bucovina, premiat pentru al treilea an la rând

Ocolul Silvic Silva - Bucovina este la al treilea an consecutiv de recunoaştere naţională a activităţii desfăşurate, compania suceveană obţinând premiul în domeniul „silvicultură şi alte activităţi forestiere”. Cu sediul în municipiul Suceava, SC Ocolul silvic Silva – Bucovina SRL administrează fondul forestier proprietate a unităţilor de cult din judeţul Suceava, dar şi fondul forestier aflat în proprietatea persoanelor fizice de pe raza judeţului Botoşani. De menţionat faptul că în activitatea desfăşurată în ultimii 10 ani, această companie a fost un furnizor constant de masă lemnoasă pentru agenţi economici din judeţul Suceava, susţinând astfel creşterea economiei locale şi regionale. „Una din cele mai mari provocări a fost şi rămâne în continuare aceea de a face dovada că pădurea nu înseamnă doar valoare economică prin resurse de masă lemnoasă, ci un complex de valori sociale, culturale şi de mediu”, au ţinut să precizeze reprezentanţii companiei. 

 

SC SUCT SA  a obţinut primul loc la nivel naţional la categoria „lucrări de construcţii ale altor proiecte inginereşti”

O altă companie premiată în cadrul Topului Naţional al Firmelor a fost SC SUCT SA Suceava, care a obţinut primul loc la categoria „Construcţii – Întreprinderi mijlocii - Lucrări de construcţii ale altor proiecte inginereşti”. De menţionat faptul că prin rezultatele obţinute, această companie a reuşit anul acesta să urce în topul naţional al firmelor, în condiţiile în care la ediţia de anul trecut s-a clasat pe locul al doilea la aceeaşi categorie. Reprezentanţii SUCT Suceava au ţinut să sublinieze faptul că activitatea firmei s-a îndreptat în mod special spre realizarea de lucrări de înaltă calitate, o preocupare importantă fiind păstrarea unei echipe constante de salariaţi de circa 240 de persoane. „Pe lângă cifre, activitatea noastră a însemnat o echipă de profesionişti, cu circa 240 de angajaţi, dări plătite la timp la bugetul de stat, dar şi lucrări de calitate. Preocuparea noastră constantă a fost de a aduce tehnologii noi, personal calificat, specialişti în domeniu, ceea ce a făcut să avem rezultate foarte bune din punct de vedere calitativ”, au precizat reprezentanţii companiei. Trebuie spus că printre obiectivele realizate de această companie se numără finalizarea modernizării unui drum în comuna Brodina, a unei fabrici de ţevi din Fălticeni, precum şi numeroase lucrări de asfaltare a drumurilor în mai multe localităţi. Toate acestea se adaugă la alte mari proiecte pe care SC SUCT SA le-a realizat, printre care se poate aminti închiderea şi ecologizarea fostelor gropi de gunoi din localităţile Suceava, Fălticeni, Siret, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Gura Humorului. Lucrările, deşi au fost începute cu un an întârziere din cauza contestaţiilor la licitaţie, au fost finalizate de SC SUCT SA Suceava înainte de termen, cu şase luni. Reprezentanţii din conducerea companiei au amintit că acest proiect a fost una dintre cele mai mari provocări ale SC SUCT SA, la realizarea lucrărilor un aport esenţial având echipa de ingineri din cadrul companiei, dar şi colaborarea cu profesori universitari de prestigiu de la mai multe universităţi din ţară. Prin aplicarea unor soluţii noi, inovative, SC SUCT SA a reuşit să aducă o economie importantă din bugetul alocat pentru acest proiect, de nu mai puţin de 37 de miliarde de lei vechi.

 

Assist Sofware, locul I la nivel naţional la „Cercetare, dezvoltare şi high-tech”

Tot în cadrul Topului Naţional al Firmelor a fost premiată şi compania suceveană Assist Software, care a obţinut locul I la categoria „Cercetare, dezvoltare şi high-tech – Întreprinderi mijlocii”. La 25 de ani de activitate, Assist Software este una dintre cele mai importante companii sucevene de cercetare-dezvoltare, dar şi în domeniul furnizării de soluţii complexe hardware şi software. După obţinerea premiului, managerul firmei, Daniel Tănase, a ţinut să precizeze că „această clasare pe primul loc la nivel naţional este o noutate pentru noi, având în vedere că această clasificare este la nivel naţional, unde baza de selecţie este mult mai mare. Clasarea pe primul loc ne bucură şi ne dă un stimulent foarte bun atunci când vedem că şi la nivel naţional rezultatele sunt foarte bune”, a spus Daniel Tănase.

El a subliniat faptul că una dintre cele mai importante activităţi ale companiei este inovaţia, iar rezultatele foarte bune în acest domeniu se datorează echipei de specialişti pe care Assist Software o are. „Contează foarte mult faptul că avem colegi cu o vârstă foarte tânără, media fiind de aproximativ 29 de ani. Avem o echipă de 132 de specialişti, care lucrează pentru clienţii noştri, care în majoritate sunt din străinătate. Trebuie spus că avem proiecte în care suntem implicaţi pe linia tehnologiilor moderne, unde este nevoie de foarte multă creaţie şi inovaţie. Lucrăm în foarte multe proiecte avansate tehnologic, iar echipa noastră tânără este capabilă să găsească soluţii inovative, şi consider că acesta este motorul companiei”, a subliniat Daniel Tănase.

El a remarcat suportul pe care îl primeşte această echipă tânără a companiei din partea colegului şi asociatului său, Gheorghe David, care se ocupă de departamentul de dezvoltare software. „Vreau să-mi exprim recunoştinţa faţă de implicarea pe care colegul meu Gheorghe David o are pentru a îndruma echipa noastră de specialişti, şi pentru mentoratul pe care îl asigură în mod continuu şi susţinut colegilor noştri tineri”, a mai spus Daniel Tănase. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea SC Ocolul Silvic Silva – Bucovina, SC SUCT SA şi SC Assist Software Suceava a fost recunoscută la nivel naţional.
 Vizualizări articol: 3290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Activitatea SC Ocolul Silvic Silva – Bucovina, SC SUCT SA şi SC Assist Software Suceava a fost recunoscută la nivel naţional5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei