Panouri de avertizare cu mesajul „Atenţie! Zonă cu risc ridicat de accidente”, însoţite de avertismentul punct negru, au fost dispuse pe DN 2 E, la intrarea în Cornu Luncii dinspre Rădăşeni. Este vorba de porţiunea de drum de aproximativ un kilometru în linie dreaptă, unde, luna trecută, a avut loc cel mai groaznic accident rutier petrecut în ultimii ani în judeţul Suceava. Este vorba de accidentul soldat cu şase morţi, după ce un şofer aflat în stare avansată de ebrietate, care circula cu viteză excesivă, a pătruns cu maşina pe sens opus, lovind cu o violenţă extremă o maşină în care se aflau opt oameni, membri ai familiei preotului Petrică Gavril.
Zona respectivă este fără îndoială una de risc ridicat de accidente, în principal pentru că drumul are o porţiune lungă în linie dreaptă, ceea ce îmbie la viteză. De la viteză excesivă şi până la pătrundere pe contrasens drumul poate fi foarte scurt.
La finele săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni de control cu radarele pe acest drum, un tânăr care conducea un BMW a fost înregistrat de radar cu 201 km/h chiar în zona în care a avut loc accidentul cu şase morţi, adică înainte în intrarea în Sasca Mare, dinspre Rădăşeni.
De altfel, în acest an, DN 2 E, care leagă Fălticeni de Gura Humorului, prin Cornu Luncii, este, statistic, cel mai periculos drum din judeţul Suceava. În primele zece luni ale anului, pe acest drum au avut loc cinci accidente rutiere grave, care s-au soldat cu nu mai puţin de 11 morţi, plus numeroase persoane rănite grav.
În judeţul Suceava mai sunt încă trei porţiune de drum semnalizate cu mesajul „Atenţie! Zonă cu risc ridicat de accidente”, însoţite de avertismentul punct negru. Celelalte trei sunt pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal. Unul este pe sectorul cu serpentine dintre Stroieşti şi Ilişeşti. O altă porţiune cu risc ridicat este la Prisaca Dornei, comuna Vama, iar a treia la intrarea în municipiul Câmpulung Moldovenesc, tot dinspre Vama.
Punctul negru este definit ca un sector de drum cu lungime de maximum un kilometru pe care s-au petrecut accidente foarte grave.
Un punct negru poate fi amplasat în locul în care au avut loc minim zece accidente grave în cinci ani consecutivi. Accidentele grave sunt cele în care se înregistrează cel puţin o persoană decedată ori una rănită grav. Din acest punct de vedere, doar la Prisaca Dornei există un indicator propriu-zis „punct negru”. Restul sunt doar panouri de avertizare cu mesajul „Atenţie! Zonă cu risc ridicat de accidente”, însoţite de avertismentul punct negru.