În această toamnă, Şcoala Gimnazială „Al.I. Cuza” Fălticeni a devenit locul de întâlnire a cadrelor didactice din învăţământul primar dornice de perfecţionare profesională şi de a cunoaşte noutăţile metodico-ştiinţifice de predare în învăţământul gimnazial.
După ce, la sfârşitul lunii septembrie, profesorii de chimie au discutat despre „Experimentul didactic între real şi virtual”, participând şi la o activitate demonstrativă experimentală cu tema „Reacţii chimice”, în urma căreia s-au tras concluzii privind importanţa experimentelor practice şi virtuale, pe 10 noiembrie profesorii de matematică din judeţ au discutat despre „Relaţia dintre TIC şi formarea competenţelor specifice la disciplina Matematică”. În data de 16 noiembrie, seria manifestărilor educative pentru cadre didactice a continuat cu activitatea profesorilor de istorie, tema fiind ,,Relaţia conţinuturi-competenţe specifice în abordarea programei şcolare de clasa a V-a la disciplina istorie”.
Prof. Alexandrina Trişi, responsabilul de activitate, ne-a spus: „Ca un corolar al tuturor activităţilor metodico-aplicative şi de perfecţionare profesională ce au avut loc într-un interval de numai două luni, vineri, 17 noiembrie, Şcoala Gimnazială <Al.I. Cuza> a avut din nou invitaţi de onoare. De această dată i-au călcat pragul nu mai puţin de 130 de cadre didactice din învăţământul primar, participanţi la activităţile desfăşurate în cadrul Cercului Pedagogic A din zona Fălticeni. Activităţile s-au desfăşurat pe clase, abordând o tematică diferită”.
La clasele pregătitoare tema a fost ,,Integrarea în activitate a elevului de clasă pregătitoare, în primele săptămâni de şcoală”, la clasele I s-au prezentat ,,Aspecte metodologice privind îmbunătățirea citit-scrisului la clasa I”, temă care a fost abordată şi la clasa a II-a. Pentru clasele a III-a, tematica propusă a fost ,,Ortografia şi punctuaţia la elevii din ciclul de dezvoltare”, iar la clasele a IV-a s-a discutat cu profesorii pentru învăţământul primar despre ,,Cultivarea vocabularului în contextul abordării integrate a limbii române”.
Activităţile metodico-aplicative şi ştiinţifice desfăşurate în şcoală au fost continuate după-amiază la Sala „Aurel Băeşu” a Muzeului de Artă „Ion Irimescu” cu prezentarea Şcolii Gimnaziale „Al.I. Cuza” de către directorul instituţiei, prof. Daniela Ilincăi,şi cu un program artistic.