Toamna a fost recent invitata specială a Şcolii „Al.I. Cuza” din Fălticeni. Elevii din toate clasele au organizat ateliere de creaţie şi au întocmit proiecte complexe şi atractive. Cei din clasele primare au dat viaţă fructelor şi legumelor, făcându-le vedete în coşuri frumos împodobite, sau le-au transformat în mici vieţuitoare, au conturat din plastilină minunate peisaje de toamnă, au folosit frunze, flori şi seminţe în colaje, toate aceste lucrări fiind reunite într-o simfonie a culorilor şi formelor. Machetele elevilor din ciclul gimnazial au dat expresie paletei de bogăţii tomnatice şi au adus un plus de culoare şi imaginaţie expoziţiei organizate în holul principal al şcolii.
Colectivul clasei a VII-a A, coordonat de prof. Adelina Haidău, şi bibliotecara Doriana Stan au iniţiat un proiect în parteneriat cu elevii clasei a VII-a de la Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni, coordonaţi de prof. Otilia Apetrei şi profesor-documentarist Mattyllena Boicu. Tema acestui proiect a fost „Toamna în cuvinte şi imagini” şi s-a concretizat în activităţi de grup şi individuale care au avut ca scop creionarea minunatului anotimp în pictură şi în poezie clasică.
Aşa cum am aflat de la prof. Mariana Oşlobanu, coordonatorul proiectului, a mai fost organizată o expoziţie de colaje combinate create de elevi, au fost vizionate videoclipuri dedicate toamnei, au fost citite poezii despre toamnă aparţinând poeţilor români, au fost realizate picturi în acuarelă.
„Marea provocare a acestui parteneriat a fost sincronizarea unei poezii citite cu o pictură realizată în comun de elevii celor două unităţi de învăţământ. Impactul emoţional al acestor activităţi a fost unul major, declanşând trăiri emoţionale şi motivaţionale. Toamna ne pune în poală poveştile ei, iar sentimentele noastre o înnobilează şi o înscriu în candidatura la veşnicie”, ne-a spus prof. Mariana Oşlobanu.
Activităţile au fost propuse şi susţinute de toţi elevii şi profesorii celor două şcoli partenere cu suportul material şi logistic al echipei manageriale.