În perioada 27-29 octombrie, Şcoala Bogdăneşti a organizat cea de-a doua ediţie a zilelor şcolii. În prima zi a evenimentului, în prim-plan au fost cei mici, preşcolarii şi şcolarii din ciclul primar, alături de educatoare, învăţători şi părinţi. Aceştia au participat al Eco-Carnavalul organizat la noul sediu al Şcolii Plopi. Chiar dacă noua şcoală este o clătire extrem de spaţioasă, aceasta s-a dovedit aproape neîncăpătoare pentru participanţi.
Numărul părinţilor care au dorit să le fie alături copiilor la această activitate a fost impresionant. Părinţii nu au impresionat doar prin prezenţă, ci şi prin sprijinul acordat copiilor pentru realizarea unor costume cu adevărat speciale. Misiunea juriului, format din directorul Şcolii Bogdăneşti, prof. Nicoleta Ursuţu, şi profesoarele Marioara Beraru, iniţiatoarea programului Eco-şcoală la Bogdăneşti, şi Elena Balan, a fost una dificilă, deoarece toţi copiii au impresionat prin costume originale realizate din materiale reciclabile.
Târg de toamnă
Cea de a doua zi a evenimentului, după cum ne-a spus directoarea şcolii, prof. Nicoleta Ursuţu, a fost dedicată elevilor din ciclul gimnazial, care au organizat un autentic „Târg de toamnă” cu produse preparate de ei, desigur cu sprijinul părinţilor şi de această dată. Standurile au fost care mai de care mai atractive şi produsele care de care mai delicioase.
„Am încercat şi de această dată să promovăm alimentaţia sănătoasă şi chiar dacă a fost vorba despre dulciuri, acestea au fost pregătite din ingrediente naturale, vedeta târgului fiind clătita. Nici sucurile de fructe nu au lipsit, fie că a fost vorba de mere, pere sau struguri”, a completat prof. Nicoleta Ursuţu.
Spectacol la Căminul Cultural
După două zile de activităţi intense, bogate şi educative, a venit rândul unui mult aşteptat spectacol. Duminică, 29 octombrie, de la ora 14,00, la Căminul Cultural Bogdăneşti s-au adunat elevi, dascăli, cadre didactice pensionate, părinţi, foşti elevi. În mijlocul spectatorilor s-a aflat, pentru a doua oară consecutiv, inspector IŞJ Suceava Daniela Răileanu. Întâlnirea de la Căminul Cultural a debutat cu un moment de suflet dedicat aducerilor aminte şi pomenirii dascălilor şcolii care nu mai sunt. A urcat mai apoi pe scenă grupul „Armonia”, coordonat de învăţătorul Gheorghe Apostol, grupuri de elevi coordonaţi de profesoara Maria Leţ, membrii grupului vocal-instrumental „Noiţele”, format din elevi sau foşti elevi ai Şcolii Bogdăneşti, coordonator învăţător Ion Costân.
Cei care acum sunt liceeni fac cu adevărat cinste Şcolii Bogdăneşti, fiind fruntaşi la licee de renume din judeţ, cum ar fi Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava sau Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni. „Consecvenţa primelor noiţe, dragostea lor faţă de grup şi de învăţător vor fi pe deplin răsplătite în preajma Crăciunului când, datorită unor oameni inimoşi, care nu au uitat satul în care s-au născut, biserica şi şcoala de aici, vor vesti Naşterea Domnului în comunităţile româneşti din Geneva şi Loussane din Elveţia”, a mai completat directoarea Ursuţu.
Finalul activităţii a fost unul special, marcat de nou înfiinţatul cor al cadrelor didactice de la Şcoala Bogdăneşti, care s-a bucurat pe deplin de aprecierea publicului. Toate cadrele didactice au primit flori, iar elevii care au urcat pe scenă au fost recompensaţi cu dulciuri. Spectacolul a fost prezentat de Gabriela Tomegea, prof. de limba engleză, şi Elena Balan, prof. de educaţie fizică. „Vreau să mulţumesc unei frumoase echipe care începe să se contureze şi să colaboreze frumos pentru activităţi unice, emoţionante şi motivante, colectivului de cadre didactice al Şcolii Bogdăneşti”, a spus directoarea Nicoleta Ursuţu.