Reprezentanţii şcolilor de şoferi din Vatra Dornei, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni contestă hotărârea prin care examenul practic pentru obţinerea permiselor de conducere va fi susţinut doar în municipiul Suceava, începând cu data de 1 ianuarie 2018. În cursul zilei de ieri, proprietarii şcolilor de şoferi din cele patru municipii au solicitat o întrevedere la conducerea Prefecturii Suceava, fiind primiţi de subprefectul Silvia Boliacu, care exercită atribuţiile prefectului Mirela Adomnicăi, aceasta fiind în concediu de odihnă. Discuţiile de ieri au avut ca principală temă mutarea la Suceava a probei practice de traseu pentru obţinerea permisului de conducător auto şi desfiinţarea punctelor de examen de la Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung şi Rădăuţi.
Reamintim că potrivit unui proiect de ordin al prefectului Mirela Adomnicăi, examinarea la proba practică de traseu a candidaţilor care solicită obţinerea permisului de conducere se va efectua numai în municipiul reşedinţă de judeţ, începând cu data de 1 ianuarie 2018. Potrivit ordinului, candidaţii care la această dată sunt deja programaţi în vederea susţinerii probei practice pentru obţinerea permisului de conducere în localităţile menţionate vor fi anunţaţi de conducerile şcolilor de conducători auto cu privire la locaţia unde se va desfăşura aceasta, la data la care sunt programaţi. De precizat că proba teoretică a acestui examen se desfăşoară, din anul 2008, numai la Suceava.
Şefii şcolilor de şoferi atrag atenţia că o problemă ar fi şi absenţele de la orele de curs ale cursanţilor care sunt încă la liceu
În cadrul discuţiilor de ieri, reprezentanţii şcolilor de şoferi din cele patru municipii sucevene au înaintat Prefecturii câte un memoriu, în care atrag atenţia asupra efectelor modificării anunţate. Aceştia au subliniat că desfăşurarea probei practice doar în municipiul Suceava va afecta negativ, atât financiar, cât şi social, cursanţii, instructorii, familiile acestora, dar şi şcolile de şoferi. Şefii şcolilor de şoferi susţin că există mai multe impedimente în urma modificării centrului de examinare, de la cheltuieli mai mari generate de un consum mai mare de carburanţi la deplasările în Suceava în vederea instruirii şi prezentării la examen, absenţe de la orele de curs ale cursanţilor care frecventează cursurile liceale sau învoiri de la serviciu ale cursanţilor care sunt angajaţi. Şefii şcolilor de şoferi au mai adăugat că o altă problemă ar fi aglomerarea zilnică a municipiului Suceava prin prezenţa a circa 300 de autovehicule ale şcolilor de şoferi din judeţ. În cele din urmă, reprezentanţii şcolilor de şoferi au solicitat conducerii Prefecturii să analizeze problemele prezentate şi să ia o decizie finală cu privire la mutarea examenelor în municipiul Suceava.
La întâlnirea de ieri au mai participat directorul Cancelariei Prefectului, Bogdan Filip, şi şeful Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Eliberare Permise Auto, Radu Obreja.