La Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, proiectul ”Toamnă de poveste”, ajuns la a IV-a ediţie, a reunit o serie de activităţirecreative, desfăşurate pe durata unei săptămâni.
Activităţile au fost împărţite în mai multe secţiuni: ”Decoraţiuni de toamnă”, de care au răspuns prof. Maricica Andronache şi Ileana Mânican, acestea având o sarcină extrem de dificilă la momentul jurizării deoarece toate clasele au dat dovadă de multă creativitate şi bun-gust în redarea culorilor şi aromelor anotimpului roadelor bogate; ”Culorile toamnei”, cu activităţi ce au presupus realizarea de creaţii plastice specifice anotimpului - responsabili prof. Bogdan Luparu şi prof. Cătălina Lucasevici; o secţiune de creaţii literare la care au participat elevii mai mari, ”Poveste de toamnă”, sub coordonarea prof. Crenguţa Grosu şi Dora Dulceac.
Cele mai aşteptate activităţi au fost cele prinse în cadrul secţiunilor ”Caravana toamnei” şi ”Ritmurile toamnei”. Prima dintre ele s-a adresat elevilor de la învăţământul primar, aceştia participând la o paradă a costumelor inspirate de poveşti, de bogăţia de culori, roade şi arome ale toamnei. Carnavalul a fost deschis de inocenţa celor mai mici dintre şcolari, elevii de la clasele pregătitoare, sub atenta supraveghere a prof. Ştefania Domunco, Daniela Motrescu, Maria Ienache şi Iustina Rîpanu. Personajele din poveşti, legumele, fructele, micile insecte şi animăluţele au oferit un spectacol plin de culoare şi veselie celor mari, care i-au admirat şi i-au aplaudat intens. De buna desfăşurare a acestei activităţi s-au ocupat prof. Anca Căldăruş, Dana Marcu şi Ştefania Domunco.
”Ritmurile toamnei” i-au antrenat pe elevii de gimnaziu într-o multitudine de activităţi recreative: karaoke, tombole şi dans. Buna dispoziţie a fost asigurată de prof. Liliana Timofti, Daniel Aneculăesei, Ovidiu Vranău şi Mihaela Rusu.
Întregul colectiv al şcolii, elevii şi părinţii s-au implicat, iar pentru strădanie copiii au fost recompensaţi cu diplome, momente memorabile şi multă bună dispoziţie, după cum a menţionat prof. Maria Ienache.