Conducerea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava a apreciat activitatea actualului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Toader Buliga, în condiţiile în care această instituţie se confruntă cu o majoră lipsă de personal. Preşedintele ATOP Suceava, consilierul judeţean Eugen Şalar, a declarat ieri, în plenul deliberativului, că IPJ are un deficit de 17,8% din posturi, existând în acelaşi timp şi o problemă în cea ce priveşte neocuparea tuturor posturilor din conducerea acestei instituţii. În aceste condiţii, Eugen Şalar a ţinut să aprecieze în mod special activitatea actualului şef al Poliţiei Suceava, comisarul-şef Toader Buliga, subliniind faptul că acesta lucrează zilnic peste program pentru a coordona activitatea instituţiei.
„O problemă importantă este lipsa de resurse umane în procent de 17,8% la nivelul IPJ Suceava, dar şi încadrarea comenzii inspectoratului cu un singur ofiţer, şi acela împuternicit, dar şi lipsa celor doi adjuncţi. În aceste condiţii este foarte dificil de coordonat şi derulat misiunile la nivelul Poliţiei Suceava şi sunt de apreciat tenacitatea şi efortul cu care îşi desfăşoară activitatea comisarul-şef Toader Buliga, care vine la muncă dimineaţa la ora 7:00 şi pleacă ora 2:00”, a spus preşedintele ATOP Suceava.
Eugen Şalar a precizat că ATOP Suceava apreciază activitatea pe trimestrul trei al acestui an atât a IPJ Suceava, cât şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.
Şalar a făcut referire în mod special la Poliţia Suceava, spunând că activitatea acestei instituţii a fost una pozitivă, apreciind în mod special acţiunile de prevenire şi combatere a criminalităţii, pe linie de circulaţie, dar şi cele desfăşurate la instituţiile de învăţământ sau la agenţii economici. „Activitatea Poliţiei Suceava a fost una pozitivă. Ne nemulţumeşte în continuare faptul că în anumite comunităţi, şi în special cele cu populaţie de etnie romă, sunt comise diverse fapte infracţionale care scad gradul de siguranţă civică, dar şi faptul că deşi în această perioadă infracţiunile rutiere au avut o evoluţie negativă, fiind în scădere faţă de trimestrul III al anului 2016, s-au înregistrat 20 de decedaţi şi 93 de răniţi foarte grav, situaţii cu un impact deosebit asupra siguranţei rutiere”, a arătat Eugen Şalar. El a subliniat faptul că problema infracţiunilor rutiere nu trebuie să fie pusă exclusiv în sarcina Poliţiei Suceava. „Credem că aceste răspunderi trebuie avute în atenţie şi analizate într-un registru mai larg. Să nu fim tentaţi să apreciem că aceste răspunderi sunt legale pentru unii şi pentru alţii doar morale”, a arătat preşedintele ATOP Suceava.