Ajunsă la a patra ediţie în actuala formă de organizare, „Cămara bunicii” a devenit un eveniment-sărbătoare nu doar pentru şcoala din Băneşti, ci şi pentru întreaga comunitate locală din comuna Fântânele. Provocarea de a avea cea mai frumoasă prezentare cu cele mai interesante produse ale toamnei se transformă de fiecare dată într-o adevărată competiţie.
Nici anul acesta nu a făcut excepţie, iar elevii, dascălii şi părinţii s-au mobilizat exemplar pentru ca lucrurile să iasă ca la carte.
Cei de clasa a III-a din Fântânele au avut-o mereu în spate pe învăţătoarea Consuela Avrămoaie, iar optimismul înainte de jurizare era maxim. Copiii au adus de acasă de la fructe şi zacuscă până la magiun şi gemuri, iar toate produsele au fost aranjate cu mare atenţie.
„Au participat cu toţii la acest eveniment şi au fost extrem de încântaţi. Mă bucur că a ieşit bine şi că s-au implicat în această activitate”, a spus Consuela Avrămoaie.
Altă clasă, alte pretenţii. Cei de-a VIII-a A de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Băneşti au adus „pe tarabă”, pe lângă alte bunătăţi, turte coapte pe plită şi lapte acru.
Eduard Rotaru, unul din elevii acestei clase, a mărturisit că implicarea sa a constat în aceea că a „supravegheat” totul. Chiar dacă la eveniment s-a implicat toată clasa, Eduard a recunoscut că şansele de a câştiga competiţia sunt mici, asta pentru că „am avut şi de învăţat şi nu am avut suficient timp la dispoziţie”.
În final, juriul avea să confirme acest aspect, iar câştigători au fost desemnaţi cei de la clasa a VII-a A de la Şcoala Gimnazială Băneşti, diriginte Mariana Stupiuc. Celelalte două poziţii de pe podium au fost adjudecate de clasa a VIII-a B, diriginte Elena Marţineac, respectiv a VI-a A, diriginte Nicoleta Zettel, ambele clase de la şcoala din Băneşti.
„Cămara bunicii” a fost organizată în săptămâna „Şcoala altfel”, iar fiecare clasă din comună a fost invitată să-şi organizeze propria cămară cu produse tradiţionale toamnei.
„Totul a plecat de la o acţiune organizată în urmă cu câţiva ani de colega mea Mihaela Galan, idee pe care am preluat-o şi dezvoltat-o în actuala formă. Mă bucur că am reuşit să facem din această manifestare un eveniment aşteptat de toată lumea şi sper să continue de acum mulţi ani”, a arătat Silviu Mihai, directorul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Băneşti.