Ziua Mondială a Alimentaţiei a fost marcată, săptămâna trecută, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI)„Sf. Andrei“ Gura Humorului, printr-o serie de activităţi înscrise în cadrul Proiectului european „Mănâncă responsabil“, coordonat la nivel naţional de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG). Deschiderea oficială a activităţii a fost realizată de directorul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei“ Gura Humorului, prof. Mihail Ciocoiu, care a precizat faptul că este important să mâncăm responsabil, „deoarece sănătatea este darul cel mai de preţ al fiecăruia dintre noi”. Activitatea a avut ca principal obiectiv conştientizarea elevilor cu privire la o alimentaţie responsabilă, implicarea elevilor în activităţi de grup pentru o mai bună relaţionare şi crearea spiritului de competitivitate şi stabilirea relaţiilor de prietenie între elevii învăţământului de masă şi elevii şcolii noastre. Pe parcursul manifestării au avut loc: prezentarea unui material power-point cu rolul de a informa elevii despre ce înseamnă a mânca responsabil, realizarea unei scenete „Mănâncă sănătos“ şi un concurs, „Învăţăm să gătim responsabil“, organizat pe grupe de elevi. Modul în care concurenţii au dus la îndeplinire sarcinile a fost evaluat de un juriu format din cadre didactice şi elevi. Alături de elevii de la CSEI „Sf. Andrei„ Gura Humorului, la acţiuni au participat şi 20 de elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun“ Gura Humorului, însoţiţi de mai multe cadre didactice, conform parteneriatului dintre cele două şcoli. Elevii câştigători au fost recompensaţi cu premii şi mici atenţii. La buna desfăşurare a activităţii au conlucrat profesorii Cătălina Poclitaru, Liliana Ciocoiu, Daniela Mihăilă, Ancuţa Iordache, Emanuela Sava, Elena Flutur, Dorina Mireuţă, Elena Baciu, Lăcrimioara Luca, Lucia Huţanu, Andreea Bejinariu, Maria Simeria. Proiectul european „Mănâncă responsabil” se desfăşoară pe parcursul a trei ani, 2015 - 2018, având partenere opt state europene.