vineri, 20 oct 2017 - Anul XXII, nr. 239 (6655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7792 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cursul de formare

Incluziunea şcolară a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţa Specială Fălticeni şi Asociaţia Cherubim din Constanţa organizează în parteneriat cu Primăria Fălticeni, în perioada 15-21 octombrie 2017, Cursul de formare „Metode şi strategii educaţionale privind incluziunea şcolară a copiilor cu CES” care se desfăşoară la Grădiniţa Specială Fălticeni, în cadrul proiectului cu acelaşi titlu. Cursul se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar special şi din învăţământul de masă, educatorilor, învăţătorilor, profesorilor, psihopedagogilor, profesorilor logopezi, profesorilor de sprijin şi  asistenţilor sociali şi include strategii şi tehnici de lucru la clasă pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale (CES), tehnici de comunicare cu aceşti copii etc. 

Instruirea este făcută pe trei module: Tulburarea de spectru autist, tulburarea hiperkinetică cu/sau deficit de atenţie – ADHD, tulburări specifice de învăţare - TSI – dislexie, disgrafie, discalculie; Copilul cu CES la şcoală. Strategii şi tehnici de lucru la clasă; Comunicarea eficientă cu părţile implicate în procesul de incluziune şcolară a copiilor cu CES. Parcurgerea celor trei module va facilita integrarea în şcoala primară, gimnazială şi în liceu a copiilor cu ADHD, autism, TSI etc.

Formatori sunt psiholog Alina Mirela Trofin (psiholog clinician şi psihopedagog, cu o experienţă de 9 ani în lucrul cu copii cu autism, ADHD şi alte tulburări de dezvoltare), psiholog Corina Pîrşean (psiholog clinician, cu experienţa de 10 ani în lucrul cu managementul grupului, managementul conflictului şi comunicarea non-agresivă) şi prof. psihopedagog Cristina Lemni (pedagog de recuperare cu o experienţă de 19 ani în lucrul cu copii cu CES).

Prof. Cristina Lemni ne-a declarat: “Educaţia copiilor cu cerinţe speciale reprezintă o permanentă provocare pentru toate categoriile de cadre didactice, manageri de şcoală, părinţi şi comunitate. Perfecţionarea cadrelor didactice reprezintă o altă provocare în munca cu aceşti copii. Organizarea unui astfel de curs vine în întâmpinarea nevoii cadrelor didactice de a deţine acele metode şi strategii educaţionale prin care să poată asigura copiilor cu CES un proces educaţional de înaltă calitate, astfel încât să permită adaptarea acestora la mediul şcolar. Diversitatea copiilor dintr-o clasă poate constitui o sursă de stres pentru cadrul didactic atunci când acesta nu este pregătit pentru a-şi adapta metodele didactice la specificul acestora. Acest curs este o unealtă importantă pentru cadre didactice, psihopedagogi, logopezi, asistenţi sociali implicaţi în procesul de incluziune şcolară a copiilor cu CES. Un cadru didactic sau un asistent social pregătit poate face mai uşor faţă provocărilor din activitatea sa şi poate avea rezultate mult mai bune”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incluziunea şcolară a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.
 Vizualizări articol: 2014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incluziunea şcolară a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zacusca ”zburată” Este o versiune de zacuscă pentru gospodinele mai comode sau care nu pot sta îndelung să amestece în oală. Se face relativ repede, legumele nu se coc, ci se prăjesc iar zacusca scade în cuptor și este amestecată doar de 2 ori.... Citeşte