O ştire lansată sâmbătă dimineaţa, despre o crimă petrecută în cartierul sucevean Burdujeni, a creat confuzie în rândul cititorilor site-urilor de ştiri de pe internet şi nu numai a lor. Ştirea a fost preluată, fără a fi verificată, de alte site-uri aparţinând unor televiziuni şi ziare centrale, până când, în urma verificărilor făcute la poliţie, s-a constatat că provine de pe un site de fake news (ştiri false). Acest gen de ştire falsă a mai fost semnalată, în urmă cu câteva luni, la Craiova, site-ul fiind găzduit de un server din Australia. Informaţia transmisă pe acest site suna după cum urmează:
„O crimă odioasă s-a petrecut azi-noapte în cartierul Burdujeni. Un grup de tineri care are obiceiul să se adune seară de seară pe băncile din zona centrală a cartierului au fost martorii unei crime îngrozitoare. Unul dintre prietenii lor a fost înjunghiat după un conflict verbal.
SMURD a sosit repede, s-au încercat manevre de resuscitare, dar a fost prea târziu. La faţa locului, au rămas doar pete de sânge, flori, lumânări şi multă durere, deoarece tânărul înjunghiat locuia la câţiva metri de zona nefastă… era cunoscut ca un tânăr liniştit şi foarte politicos”.
Ştirea era plasată temporal în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar apariţia ei în spaţiul public a stârnit interesul multor internauţi. Primii care au făcut verificările şi au dezminţit existenţa unui asemenea eveniment au fost cei din conducerea Poliţiei sucevene, care au trimis şi un comunicat în acest sens. Ei precizează în acesta: „Sâmbătă, 14 octombrie, a apărut în spaţiul public o ştire privind o faptă de omor, care ar fi fost săvârşită în seara precedentă în municipiul Suceava. IPJ Suceava face precizarea oficială că această ştire este falsă, nefiind înregistrată nici o astfel de faptă pe raza de competenţă. Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să se informeze din surse autorizate şi să verifice aceste informaţii, prin accesarea site-urilor oficiale ale instituţiilor competente, astfel încât asemenea ştiri şi informaţii false să nu le pericliteze percepţia cu privire la realităţile sociale”.