Pentru a lua cele mai bune decizii privind viitoarea profesie, la finele lunii septembrie, elevii claselor a XII-a de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au beneficiat de o serie de prezentări. Acestea au vizat categoriile de forţe din armata României, elementele specifice învăţământului militar postliceal şi universitar şi aspectele ce trebuie avute în vedere la alegerea următoarei forme de învăţământ.
Activitatea a avut loc cu sprijinul reprezentanţilor Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, ai Şcolii de maiştri şi subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti, ai Grupului 2 Cercetare şi supraveghere prin radiolocaţie „Gl. Pompiliu Ionescu” Bacău, ai Flotilei 95 Aeriene Bacăuşi ai Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer.
Potrivit reprezentanţilor colegiului câmpulungean, „orientarea şi motivarea elevilor pentru cariera militară este un proces continuu, realizat printr-o paletă largă de activităţi. Informarea elevilor colegiului este realizată prin teme specifice în cadrul orelor de dirigenţie, prin discuţii individuale cu comandantul de companie şi psihologul şcolar, dar şi prin alte abordări în care opţiunea militară este clar evidenţiată”. Între acestea, excursia anuală de orientare şcolară şi profesională şi întâlnirile elevilor cu reprezentanţii instituţiilor militare de învăţământ şi ai categoriilor de forţe constituie modalităţi atractive şi instructive pentru cunoaşterea opţiunilor. De asemenea, elevii sunt influenţaţi în alegerile lor de modelele oferite de militarii cu care intră în contact în fiecare zi, dar şi de experienţele împărtăşite de absolvenţii colegiului cu prilejul revederilor promoţiilor.