Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie), Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi Asociaţia SEVA, în parteneriat cu Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor şi Fundaţia Principesa Margareta a României, organizează prima ediţie a Campaniei „Flori pentru Suflet”, care la nivel naţional a ajuns la a VI-a ediţie. Acţiunile din cadrul campaniei se vor derula în zilele de duminică, 1 octombrie, începând cu ora 13.00, şi luni, 2 octombrie, începând cu ora 14.00, prin mobilizarea şi participarea a zeci de voluntari din cadrul mai multor instituţii şi ONG-uri.
Voluntari din cadrul Asociaţiei ”Tineri de succes”, Primăriei Şerbăuţi, Asociaţiei SEVA, Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu”, Colegiului Naţional ”Petru Rareş”, Colegiului Naţional ”Ştefan cel Mare”, Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” şi din cadrul DGASPC Suceava vor înmâna 600 de felicitări şi flori, cu sprijinul organizatorilor (Asociaţia ”Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor şi Fundaţia Principesa Margareta a României), persoanelor vârstnice din municipiul Suceava (pe stradă, în apropierea bisericilor, în parcuri, la domiciliul cadrelor didactice pensionate, vecinilor de bloc etc.), cât şi persoanelor vârstnice de la centrele de vârstnici (cele trei locaţii ale Aşezământului pentru Bătrâni ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, la domiciliul persoanelor vârstnice din comuna Şerbăuţi, alte centre de vârstnici din judeţul Suceava).
Felicitări vor primi şi persoanele care au în familie o persoană vârstnică. Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac, a spus că această campanie îşi deschide porţile şi în judeţul Suceava şi „se bucură de o largă susţinere din partea societăţii civile, în special, a tinerilor, fiind o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori şi voluntari mesajul unei bătrâneţi mai frumoase pentru vârstnicii din România”. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a împlinit anul acesta 20 de ani de activitate. În toţi aceşti ani, au spus organizatorii, s-au făcut progrese deosebite în protecţia copilului, dar şi în protecţia persoanelor vârstnice şi cu handicap, asigurând respectarea drepturilor acestora, dar şi protecţie specială pentru cei aflaţi în situaţie de risc. „Ne dorim ca şi celelalte instituţii să acorde o mai mare atenţie persoanelor aflate în nevoi, fie copii, vârstnici sau persoane cu handicap, iar comunitatea să acorde respectul şi sprijinul cuvenit generaţiei care se află la baza dezvoltării noastre fizice, profesionale şi spirituale”, a completat Nadia Creţuleac.