Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, propune deliberativului aprobarea contractării unui credit de 67,782 de milioane de lei, bani care ar urma să fie folosiţi pentru modernizarea a trei drumuri judeţene şi pentru extinderea Aeroportului „Ștefan cel Mare”. Potrivit proiectului iniţiat de Gheorghe Flutur, o sumă de 61,782 milioane de lei ar urma să fie alocată pentru asfaltarea drumurilor judeţene Frasin-Stulpicani-Ostra-Tarniţa-Holda, Stulpicani – Gemenea, precum şi a unei porţiuni de 3,88 kilometri a DJ 177E, la Slătioara. Tot din credit, o altă sumă de şase milioane de lei ar urma să fie folosită pentru extinderea terminalului de pasageri la Aeroportul "Ștefan cel Mare".
Flutur precizează că din cauza fondurilor insuficiente din acest an nu au putut fi asigurate finanţări pentru drumuri judeţene şi aeroport
Gheorghe Flutur precizează că prin bugetul propriu al judeţului pe acest an, din cauza resurselor financiare limitate şi a multitudinii de activităţi aflate în finanţarea administraţiei judeţene, nu au putut fi asigurate suficiente fonduri pentru drumurile judeţene şi pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Flutur a adăugat că pentru asigurarea finanţării unor obiective de interes judeţean este necesară contractarea acestui credit de aproape 68 de milioane de lei. Făcând referire la investiţiile propuse în infrastructura rutieră, Gheorghe Flutur a explicat că din punct de vedere al stării tehnice, drumurile judeţene propuse pentru asfaltare au capacitatea portantă necorespunzătoare pentru preluarea traficului rutier. „Sistemele rutiere prezintă făgaşe, gropi, fisuri, crăpături, curbe neamenajate şi în consecinţă drumurile nu mai corespund din punct de vedere al stării de viabilitate şi al siguranţei circulaţiei”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.
Flutur a mai adăugat că la propunerea Regiei Autonome Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, ca urmare a modernizării pistei, a încheierii de noi contracte cu operatorii aerieni şi a creşterii numărului de pasageri, se impune extinderea terminalului pentru a face faţă traficului şi a asigurării confortului pasagerilor. „Pentru realizarea acestui obiectiv, Aeroportul <Ștefan cel Mare> nu dispune de venituri proprii, motiv pentru care se propune utilizarea sumei de şase milioane de lei din acest credit pentru extinderea terminalului de pasageri, urmând ca după finalizarea investiţiei, operatorul să plătească o redevenţă care să asigure Consiliului Judeţean recuperarea investiţiei, conform legislaţiei în materie aplicabilă”, mai precizează Gheorghe Flutur. Nu în ultimul rând, el a spus că semnarea contractului de finanţare rambursabilă este condiţionată de obţinerea avizului Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.