Transferul Parcului Şipote, dar şi al unei porţiuni din pădurea Zamca, către Primăria Suceava, acţiune care ar permite municipalităţii să investească în amenajarea şi întreţinerea acestora pentru a le transforma în zone de agrement pentru suceveni, beneficiază de sprijinul tuturor parlamentarilor suceveni, care au semnat proiectul de lege care va ajunge să fie discutat în Parlamentul României.
„Vreau să le mulţumesc celor 16 parlamentari care au semnat proiectul de lege privind transferul Parcului Şipote şi al pădurii din Zamca. Nu este proiectul meu sau al PNL, ci al sucevenilor şi sper să avem succes cu el în Parlament, să fie aprobat. El a fost depus la Camera Deputaţilor cu toate semnăturile, cu o săptămână în urmă. Telefonic am avut acceptul tuturor parlamentarilor, o parte din ei erau în vacanţă atunci când am vorbit, dar au semnat cu toţii şi le mulţumesc”, a spus ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.
Edilul sucevean consideră că una dintre principalele probleme cu care se confruntă municipiul reşedinţă de judeţ este lipsa zonelor de agrement, motiv pentru care „încercăm să recuperăm în această privinţă şi să facem cât mai multe zone de agrement. În măsura în care am avea aceste suprafeţe de parc, putem face oricând, rapid, o zonă de agrement, cu respectarea tuturor restricţiilor legale”.
Proiectul de lege susţinut de parlamentarii suceveni se referă la transferul către municipalitatea suceveană al unor suprafeţe care totalizează 156,28 de hectare, din care 50,56 de ha în zona Cetăţii de Scaun, iar 105,72 de hectare în zona Zamca.
Demersul de obţinere de către municipalitate a celor 156,28 de hectare de pădure este avantajat de faptul că există deja un acord de principiu de la Romsilva în privinţa transferului acestor terenuri, dat în luna decembrie 2016, plus că acum este clar stipulat faptul că aceste păduri sunt în categoria de păduri special amenajate în scop recreativ – păduri parc.