Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 sep 2017 - Anul XXII, nr. 202 (6618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Costuri de spitalizare

Spitalul de Urgenţă Suceava are de recuperat peste 2,2 milioane de lei de la autorii unor agresiuni şi ai unor accidente rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava are de recuperat suma de 2,207 milioane de lei, contravaloarea cheltuielilor de spitalizare pentru victimele agresiunilor şi ale accidentelor rutiere. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Dragoş Vicoveanu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că de la începutul acestui an până la data de 31 iulie suma care trebuie recuperată, conform legii, este de 482.428 de lei. Anul trecut, spitalul a avut internate 548 de astfel de cazuri, pentru care valoarea cheltuielilor efectuate de spital a fost de 1,524 de milioane de lei. Suma de 915.021 de lei, aferentă cazurilor din 2016, a fost deja recuperată, conform purtătorului de cuvânt.

Dacă o parte dintre cei vinovaţi de prejudicierea sănătăţii semenilor lor prin accidente sau agresiuni plătesc fără comentarii banii de spitalizare, alţii ajung în situaţia de a fi acţionaţi în instanţă de spital pentru recuperare. Chiar dacă unele procese durează foarte mult, spitalul recuperează banii în proporţie de peste 90%.

Conform Legii nr. 95/2006 din 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, ”persoanele care prin faptele lor aduc prejudicii sau daune sănătăţii altei persoane răspund potrivit legii şi sunt obligate să suporte cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată”, iar spitalul, ca prestator al serviciilor medicale, este obligat să recupereze banii ce reprezintă costurile spitalizării victimei de la autorul producerii accidentului. Aceste sume sunt ulterior virate în contul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Această prevedere legală este aplicată de spital fără nici un fel de discuţii în cazul accidentelor rutiere şi al agresiunilor, aşa-numitele cazuri medico-legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava are de recuperat peste 2,2 milioane de lei de la autorii unor agresiuni şi ai unor accidente rutiere.
 Vizualizări articol: 2014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Spitalul de Urgenţă Suceava are de recuperat peste 2,2 milioane de lei de la autorii unor agresiuni şi ai unor accidente rutiere3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei