Între 28 august şi 1 septembrie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava s-a desfăşurat şcoala de vară <Juniors of CNME>, un proiect iniţiat, proiectat şi realizat de Consiliul Şcolar al Elevilor din cadrul liceului, destinat boboceilor de clasa a IX-a.
Școala de vară a venit în întâmpinarea elevilor debutanţi în clasa a IX-a în vederea integrării acestora în mediul şcolar. În cele cinci zile s-au desfăşurat activităţi diverse, respectiv jocuri de consolidare a relaţiilor de grup, dezbateri pe tema Regulamentului de ordine interioară, a funcţionării Consiliului Şcolar al Elevilor, a rolului activităţilor extraşcolare în formarea personalităţii elevilor, activităţi de dezbatere şi argumentare, exerciţii şi jocuri, precum şi exerciţii de oratorie şi retorică.
La activităţi au participat peste 50 de elevi.
Proiectul a fost iniţiat de elevul Adrian Barbaroş, care a fost susţinut de colegii săi din Comitetul executiv al Consiliului Elevilor de la Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, la care s-au adăugat 20 de elevi voluntari care au promovat, pregătit şi confecţionat materialele necesare proiectului şi s-au implicat efectiv în activităţi. Activitatea a fost sprijinită de directorii liceului, prof. Renato Tronciu şi Gabriela Cazac, consiliată şi îndrumată de coordonatorul de proiecte şi programe prof. Felicia Vranău şi sprijinită financiar şi logistic de Asociaţia Părinţilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.
Potrivit organizatorilor, „familiarizare, cunoaştere, tineri. Acestea sunt cele trei cuvinte prin care experienţa <Juniors of CNME> poate fi descrisă”. Aceştia au mai completat că timp de o săptămână, elevii au participat câte două ore în fiecare zi la diferite ateliere de dezvoltare personală, unde şi-au cunoscut viitori colegi, au legat prietenii şi au descoperit talente şi abilităţi ascunse până acum”.
”Mulţumim tuturor boboceilor implicaţi, voluntarilor care şi-au rupt din timpul liber pentru a se dedica acestui proiect, conducerii colegiului, cadrelor didactice care au facilitat şi au oferit suport în cadrul atelierelor, Comitetului de Părinţi al colegiului şi Muzeului Bucovinei!”, au mai transmis organizatorii.
Școlile de „Bun venit”, tot mai populare
Școlile de vară prin care colegii mai mari urează „Bun venit!” viitorilor elevi ai claselor a V-a şi a IX-a, într-un mod inedit, sunt tot mai populare în şcolile din judeţ.
Participarea este gratuită, iar programul presupune activităţi variate, desfăşurate într-un cadru nonformal, menite să consolideze apartenenţa la noul grup a noilor veniţi.