Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 2 sep 2017 - Anul XXII, nr. 198 (6614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Flutur vrea ca triajul urgenţelor să fie transferat şi la primarii şi directorii spitalelor din celelalte oraşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aglomeraţia tot mai mare din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, de peste 300 de persoane zilnic, corelată cu faptul că mai mult de jumătate din numărul de prezentări nu sunt urgenţe reale, determină administraţia judeţeană şi conducerea spitalului să caute soluţii de rezolvare a problemei. Persoanele care se prezintă cu probleme medicale care nu le pun viaţa în pericol şi care ar putea fi rezolvate uşor de medicii de familie sau în ambulatoriile de specialitate, atât în municipiul Suceava, cât şi în celelalte spitale municipale şi orăşeneşti din judeţ, sunt, de regulă, şi cele mai vocale în legătură cu timpii de aşteptare din Urgenţă, care în mod evident sunt mai mari. De asemenea, analizele medicale şi investigaţiile de care beneficiază gratuit în UPU nu doar cei care au o urgenţă medicală reală, ci şi cei care o simulează sunt mari consumatoare de resurse financiare, de materiale şi umane.

În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la spital, că din discuţiile cu managerul spitalului, Vasile Rîmbu, şi din analiza cazurilor prezentate în UPU reiese clar că ”mai mult de jumătate din cazuri pot fi rezolvate pe plan local şi printr-o mai bună legătură cu medicii de familie”.

 

”Poate că pe prea multe cabinete scrie <concediu> în iulie şi august”

Preşedintele CJ a subliniat că pe UPU Suceava este o presiune uriaşă şi că, deşi se fac mari eforturi pentru reducerea timpilor de aşteptare, acest lucru este dificil de realizat când oameni din toate colţurile judeţului nu se opresc la spitalul cel mai apropiat, ci vin direct la Spitalul de Urgenţă Suceava, indiferent de gravitatea afecţiunii. ”Vrem să întărim colaborarea cu spitalele din judeţ, este obligatorie o relaţie mai strânsă cu acestea şi cu medicii de familie. Pacientul are două trepte până să ajungă la Spitalul de Urgenţă. Vom invita aici, la spital, la o discuţie primarii şi managerii de spitale din celelalte oraşe, într-o primă fază, apoi vom vorbi şi cu Colegiul Medicilor şi Asociaţia Medicilor de Familie, să vedem ce soluţii putem găsi pentru a se rezolva pe plan local ceea ce se poate”, a afirmat Flutur.

La rândul său, managerul Spitalului de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a arătat că la aceste discuţii este necesar să participe şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei de Asigurări de Sănătate pentru o imagine cât mai exactă a situaţiei. Totodată, Rîmbu a spus că Spitalul de Urgenţă va înnoi protocoalele de transfer pacienţi între spitale, ”având în vedere lipsa de medici cu care se confruntă”. ”Dar cu ce au, să-şi facă treaba”, a afirmat managerul.

Mai dur, Rîmbu a arătat că ar fi foarte bine ”dacă am avea curajul să spunem” ca pentru cei care nu sunt urgenţe vizita la UPU să se soldeze cu decont de cheltuieli pentru serviciile medicale prestate. Flutur a spus că nu îmbrăţişează această variantă şi crede că ”o mai bună informare a populaţiei” în legătură cu ceea ce înseamnă cu adevărat urgenţă şi cu opţiunile pentru non-urgenţe reprezintă soluţia pentru ca la UPU să ajungă doar cei care au o problemă medicală care le pune viaţa în pericol. ”Suntem un judeţ turistic, poate că pe prea multe cabinete scrie <concediu> în iulie şi august”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea ca triajul urgenţelor să fie transferat şi la primarii şi directorii spitalelor din celelalte oraşe.
 Vizualizări articol: 2829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Flutur vrea ca triajul urgenţelor să fie transferat şi la primarii şi directorii spitalelor din celelalte oraşe3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei