În judeţul Suceava se impune realizarea de zece şosele ocolitoare, modernizarea mai multor drumuri naţionale şi judeţene, construirea a 25 de sensuri giratorii pe drumurile naţionale şi judeţene, dar şi a unor benzi de stocare. Este concluzia primei şedinţe a comisiei tehnice de lucru înfiinţate din iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care va elabora Master Planul pe Transport. Flutur a declarat că în cadrul discuţiilor a fost dezvoltat subiectul sectorului infrastructura de transporturi cu arhitectul-şef, cu specialişti în cadastru din CJ Suceava şi cu cei din Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri. „În urma primei analize s-a evidenţiat necesitatea realizării a 18 sensuri giratorii pe drumurile naţionale şi a altor şapte sensuri giratorii pe drumurile judeţene”, a spus preşedintele CJ Suceava. Astfel, potrivit lui Flutur, pe 12 trasee de drumuri naţionale ar trebui sensuri giratorii: pe DN 2 la Vadu Moldovei, în legătura cu drumul spre Tg Neamţ, la Spătăreşti spre Boroaia sau la Grăniceşti, la legătura spre Rădăuţi, precum şi în alte zone, în timp ce pe DN 17 ar fi necesare sensuri giratorii la Frasin, la legătura cu Stulpicani, la Pojorâta, pentru legătura cu Transrarău, sau pe DN 17 A, două sensuri giratorii la Marginea, dar şi la Vatra Moldoviţei.
Master Planul de Transport va fi dezbătut cu asociaţiile transportatorilor din judeţ, cu mediul de afaceri, Camera de Comerţ, cu asociaţiile din turism şi cu Ordinul Arhitecţilor
Totodată, s-a identificat necesitatea realizării a şapte sensuri giratorii pe drumuri judeţene, cum ar fi la Frătăuţii Noi, la Hârtop, la Bosanci, la Costâna, la Arbore. „Mai mult, s-a stabilit că e nevoie urgentă de zece centuri ocolitoare la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, Frasin şi Vama şi Marginea”, a spus Flutur. El a adăugat că în cadrul discuţiilor s-a abordat şi problema materializării benzilor de stocare a traficului.
„Acolo unde fizic nu se pot face giratorii trebuie realizată bandă de stocare a traficului pentru fluidizare şi siguranţă”, a spus Flutur, care a menţionat că va fi nevoie şi de semaforizări. Preşedintele CJ Suceava a explicat că din discuţii a reieşit nevoia de modernizare a drumurilor din judeţ.
„Multe din tronsoanele de drum, şi naţionale şi judeţene, au nevoie de modernizare. În primul rând DN 2, de la intrarea în judeţul Suceava de la Drăguşeni, pe multe porţiuni are nevoie de modernizare”, a spus Flutur. El a anunţat că pe marginea acestui proiect va exista o dezbatere la mijlocul lunii septembrie cu asociaţii ale transportatorilor din judeţ, cu mediul de afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie, cu asociaţiile din turism şi cu Ordinul Arhitecţilor. „Facem o primă dezbatere, după care vom avea o întâlnire cu toţi primarii din judeţ. La unul din puncte vom prezenta proiectul Master Planului de Transport din judeţ, urmând să facem acelaşi lucru pe Master Planul de Turism şi apoi Master Planul de Punere în Siguranţă a Cursurilor de Apă”, a mai spus Flutur. El a declarat că după aceste discuţii va fi stabilită o ordine a urgenţelor de intervenţie.