Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va realiza, în regim de urgenţă, expertizarea tehnică a clădirii, în vederea amenajării pe corpul principal a unei platforme de aterizare pentru elicopterele de salvare şi a unui lift exterior, cu acces de la fiecare nivel. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în conferinţă de presă la spital, că dacă expertiza tehnică va arăta că imobilul permite aceste construcţii şi amenajări suplimentare, finanţarea investiţiei va fi asigurată de administraţia judeţeană şi de spital.
Deocamdată, elicopterele de salvare care preiau pacienţi din oraşele din judeţul Suceava aterizează pe stadioane, unde bolnavii sunt aduşi cu ambulanţele.
Flutur a anunţat, în aceeaşi conferinţă de presă, şi stadiul lucrărilor la diverse obiective de investiţii de la Spitalul de Urgenţă.
Fazele în care se află cele mai recente investiţii la Spitalul de Urgenţă Suceava
Astfel, la Centrul de Radioterapie şi Diagnostic Precoce pentru bolnavii de cancer s-a realizat individualizarea racordurilor la utilităţi şi, de săptămâna viitoare, încep lucrările de construcţie. Pentru extinderea secţiei Cardiologie cu încă 25 de paturi, s-a finalizat procedura de licitaţie, contractul fiind atribuit firmei sucevene General Construct. Pentru viitoarea secţie de îngrijiri paleative pentru bolnavii în stadiu terminal, cu 25 de paturi, se pregăteşte lansarea licitaţiei în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP. La noua parcare, cu 100 de locuri, din curtea corpului principal al clădirii spitalului se lucrează, la fel ca şi la împrejmuirea incintei spitalului.
”Suntem în discuţii avansate cu Primăria Suceava pentru pasajul subteran între Spitalul Nou şi Spitalul Vechi, un pasaj prin care să poată intra ambulanţa. Nu e simplu, trebuie rezolvată problema conductelor magistrale, dar nu este imposibil”, a declarat preşedintele Flutur.
Până la pasaj, managerul spitalului, Vasile Rîmbu, solicită Primăriei Suceava să amplaseze un semafor acţionat manual la trecerea de pietoni dintre cele două incinte ale spitalului. De asemenea, Rîmbu cere administraţiei locale să restituie spitalului cei 50 de mp pe care a fost amplasată staţia de autobuz de la Spitalul Vechi, pentru amenajarea accesului la Centrul de Radioterapie.