În perioada 2-3 septembrie, primăriile şi consiliile locale din două comune din Bazinul Dornelor, Coşna şi Crucea, organizează manifestări culturale, artistice şi sportive.
Începând din 2004, în fiecare an, la începutul lunii septembrie, gospodinele comunei Coşna se pregătesc cu cele mai gustoase produse pentru organizarea celei mai „dulci” manifestări anuale din Bucovina, Festivalul Fructelor de Pădure, ajuns anul acesta la a XII-a ediţie.
Sâmbătă, 2 septembrie, începând cu ora 9, vor avea loc diferite activităţi pentru copii, competiţii sportive şi etapele finale ale campionatului de fotbal şi de tenis. Duminică, 3 septembrie, după Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi la biserica din localitate, de la ora 13,00, va avea loc deschiderea oficială a festivalului, în cadrul căreia primarul comunei Coşna, Gavril Pardău, şi invitaţii la această manifestare vor adresa cuvântul de bun venit, vor fi premiate „cuplurile de aur” şi „cele mai harnice gospodine”. De la ora 14,00, este programat un spectacol folcloric susţinut de Domnica Dologa, Andreea Chisăliţă, Ionuţ Candrea, Mădălina Candrea, Dinu Robu, Nicolae Furdui Iancu şi grupul „Crai Nou”. În cadrul festivalului vor mai evolua şi ansamblurile folclorice „Românaşul” din Cluj-Napoca, „Doina Dorului” din Vatra Dornei, „Poieniţa” din Poiana Stampei, „Coşnencuţa” din Coşna, grupul folcloric al Asociaţiei „Speranţa” din Coşna şi trupa Chihlimbar. La finalul spectacolului va avea loc un foc de artificii.
Zi de sărbătoare la Crucea
Şi comuna Crucea este în sărbătoare. A VIII-a ediţie a Zilei Comunei va fi marcată duminică printr-un spectacol de muzică populară, etno, muzică de petrecere şi dance. De la ora 13,00, după cuvântul de bun venit al primarului Dorin Rusu şi al invitaţilor, pe scena amenajată în centrul comunei vor urca cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, elevii şi sportivii cu rezultate deosebite în concursurile din anul şcolar 2016-2017. În cadrul spectacolului folcloric care se va încheia în jurul orei 22,00 cu un foc de artificii vor evolua Laura Haidău, Călin Brătianu, Elisa Hechelciuc, Laura Erhan, Alexandru Brădăţan, Ionela Niţucă, Ionuţ Candrea, Ciprian Petroaie, Ansamblul “Bistriţeanca” din Crucea, „Doina Dorului” din Vatra Dornei şi Grupul “Cântec de la munte” împreună cu Ioana Moraru, trupa de muzică etno Chihlimbar, Bianka, Alin Nica & Cristina.