Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 aug 2017 - Anul XXII, nr. 195 (6611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Sute de oameni la spital, din cauza căpuşelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sezonul cald a adus, pentru câteva sute de suceveni, şi inconvenientul de a ajunge la spital din cauza muşcăturilor de căpuşe. De la debutul verii, în această situaţie s-au aflat aproximativ 700 de persoane, care au făcut cunoştinţă cu Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava pentru tratament de specialitate. În luna mai, s-au prezentat la spital 101 persoane, în iunie şi iulie circa 400 de persoane, iar în august au fost înregistrate în UPU Suceava 38 de persoane muşcate de căpuşe.

Șeful UPU, dr. Liviu Cîrlan, a declarat, ieri, că, numai de la începutul lunii iulie 2017 şi până în data de 28 august, au primit tratament de specialitate, la spitalul sucevean, 182 de persoane din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ şi Botoşani şi din Bucureşti.

Dr. Cîrlan a spus că, din evidenţele secţiei, reiese că din totalul celor care au ajuns la UPU Suceava, în intervalul menţionat, cu plăgi muşcate de căpuşe, 56 au fost copii cu vârste cuprinse între 0 şi 16 ani, iar restul au fost adulţi cu vârste între 19 şi 82 de ani.

Din punct de vedere al localizării localizării muşcăturilor, acestea au fost depistate de la cap până la glezne, nefiind ocolită nici zona ombilicală, mai ales în cazul copiilor.

În cazul muşcăturilor de căpuşă, recomandarea medicilor este de a se evita extragerea acestora,  prezentarea în cel mai scurt timp la o unitate medicală sau la medicul de familie, pentru a fi extrasă căpuşa în condiţii sigure şi pentru toaletarea zonei. Persoanelor muşcate de căpuşe li se administrează vaccin antitetanos, apoi acestea sunt luate în evidenţă la o secţie de Boli infecţioase pentru tratament de specialitate. Analizele suplimentare pentru Boala Lyme sunt recomandate în funcţie de localizarea plăgii şi de tipul de căpuşă.

Pentru evitarea muşcăturii de căpuşe, se recomandă măsuri de protecţie individuală la ieşirile la iarbă verde, precum purtarea unor haine în culori deschise şi cu textură mai deasă pentru a putea fi observate insectele mai uşor, încălţăminte închisă, acoperirea capului cu şepci sau pălării.  După petrecerea timpului în zone cu vegetaţie, o verificare corporală atentă poate duce la descoperirea insectelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de oameni la spital, din cauza căpuşelor.
 Vizualizări articol: 2092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de oameni la spital, din cauza căpuşelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei