Deliberativul judeţean întrunit luni în şedinţă a aprobat alocarea a 119.000 de lei pentru realizarea Sălii Unirii prin reamenajarea curţii interioare a Consiliului Judeţean. Banii provin din suma rămasă neutilizată la finele anului 2016 în excedentul bugetului judeţului Suceava. Suma va fi utilizată pentru întocmirea documentaţiei necesare demarării lucrărilor, însemnând expertiza tehnică, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi toate avizele necesare, inclusiv asistenţa tehnică proiectant.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că proiectul privind realizarea Sălii Unirii a fost propus spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, însă Ministerul Dezvoltării l-a respins. Flutur a declarat că proiectul va fi realizat cu fonduri de la bugetul judeţean şi că Sala Unirii va fi inaugurată la timp pentru a marca Centenarul Marii Uniri. El a subliniat că instituţia pe care o conduce va finaliza luna aceasta lista cu proiectele dedicate Centenarului, listă care va fi înaintată Guvernului în vederea asigurării finanţării. Şeful administraţiei judeţene a amintit aici de Muzeul din Siret, de Muzeul de Artă a Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dar şi de unele lucrări de infrastructură.
„Vom prinde şi obiective de infrastructură şi voi cere modernizarea drumului E85 Roman-Suceava-Siret, drum abandonat, care nu a mai fost reabilitat de mulţi ani. Apoi, drumul care leagă Suceava de Dorohoi, pentru că până la urmă aceste rute au şi semnificaţie istorică, fiind vorba de legătura dinte Bucovina şi Regat. Toate drumurile naţionale trebuie modernizate pentru că arată rău şi Guvernul va trebui să găsească soluţii. Nu în ultimul rând voi cere modernizarea drumului Păltinoasa-Cacica-Marginea-Putna, care a fost modernizat în 2004 prin programul Putna 500 şi care este deteriorat destul de mult”, a declarat Flutur. Lista pentru Centenar va mai cuprinde propuneri de evenimente, materiale publicitare, editare de cărţi şi albume şi un film documentar.