Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 iul 2017 - Anul XXII, nr. 171 (6587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere 2017

Cu ce medii s-a intrat la Universitatea din Suceava. La câteva specializări un 5 sau 6 a fost suficient

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 1.400 de candidaţi vor fi, din toamnă, boboci ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), aceştia fiind admişi în cadrul specializărilor celor 10 facultăţi ale instituţiei, la studii de licenţă, la zi. Potrivit reprezentanţilor USV, creşterea este de 12% comparativ cu admiterea din iulie 2016. Luând în calcul şi programele de master şi licenţă ID, creşterea este de 13%.

Cât priveşte mediile de admitere, parte dintre cei care au dobândit statutul de student au fost admişi pe locurile bugetate cu medii mari, în vreme ce în cazul altor specializări înscrişii au prins un loc fără taxă şi cu medii de puţin peste 5.

Evident, medii de admitere mai mari au fost la programele pentru care numărul candidaţilor a fost mai ridicat. De exemplu, la Drept, unde adresabilitatea a fost mare, doar cei cu medii peste 9 au putut ocupa un loc bugetat

În cazul specializărilor care nu au stârnit interes în rândul absolvenţilor de liceu, acestea au adunat candidaţi mai puţini decât numărul locurilor bugetate, care astfel au fost admişi automat pe un loc subvenţionat de stat. La Nutriţie şi dietetică, unde nu a existat concurenţă pentru locurile fără taxă, un 5,02 a fost suficient pentru admitere.

 

Mediile pentru locurile bugetate

La Facultatea de Drept şi Administraţie Publică, la specializarea Administraţie publică, notele admişilor pe un loc bugetat sunt între 8,70 şi 9,84. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la această specializare, pe un loc cu taxă, este 5,90.

La Drept, mediile pentru buget sunt între 9,15 şi 9,53. În schimb, la cu taxă, ultima medie este de 5,64.

La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cei mai mulţi candidaţi, 58, au fost la Kinetoterapie şi motricitate specială. La buget s-a intrat cu medii din intervalul 7,28-9,70, iar la cu taxă media celui mai slab admis a fost 6,09.

La Nutriţie şi dietetică, specializare aparţinând Departamentului de Sănătate, mediile de la buget sunt între 5,02 şi 9,15.

La Facultatea de Industrie Alimentară, toţi candidaţii înscrişi au intrat pe locuri bugetate, mediile de admitere fiind de la 6,72 la 9,85.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare a prins cel mai bine în rândul absolvenţilor de liceu. Toate locurile s-au ocupat din prima etapă de admitere, astfel că specializarea nu va mai fi inclusă în cea de a doua rundă de admitere, care urmează să se organizeze la începutul lunii septembrie. Notele de admitere ale viitorilor studenţi bugetaţi pornesc de la 8,22 până la 9,80. La taxă, cea mai mică medie este de 6,24.

La Automatică şi informatică aplicată, mediile sunt între 6,76 şi 9,46.

Cât priveşte Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, au fost scoase la concurs 90 de locuri fără taxă, însă doar 50 şi-au găsit candidaţi. La Mecatronică, cei 14 admişi au medii între 6,42 şi 9,75, iar la Tehnologia Construcţiilor de Maşini, mediile se situează între 5,85 şi 9,37. La Inginerie electrică în domeniul mecanică figurează doar şase admişi, aceştia având medii între 6,10 şi 9,65.

La Facultatea de Istorie şi Geografie, cei mai mulţi candidaţi înmatriculaţi sunt la Asistenţă Socială, unde mediile de admitere s-au situat între 6,95 şi 9,60. Cea mai mică medie a unui candidat admis pe un loc cu taxă este 5,05.

Limba engleză – Limba şi literatura germană / Limba şi literatura română a fost specializarea cea mai căutată de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, mediile de admitere situându-se între 5,97 şi 9,80.

La Facultatea de Silvicultură, specializarea Silvicultură, s-au ocupat toate locurile bugetate, cu medii între 6,52 şi 9,32.

Adresabilitate ridicată s-a înregistrat şi la specializarea Contabilitate, de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, unde au fost admişi 80 de candidaţi. Mediile la buget au fost între 8,81 şi 9,62, iar cea mai mică medie la cu taxă a fost 6,13. Medii de admitere mai mici de 6, pe locurile nebugetate, au fost la Management şi Administraţie managerială şi secretariat.

Medii mai mari au fost la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogie. Au fost mulţi candidaţi şi puţine locuri bugetate, astfel acestea au fost ocupate doar de cei mai buni (cu medii între 8,65 şi 9,90). Dintre admişii cu taxă, ultimul are media de 7,40.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu ce medii s-a intrat la Universitatea din Suceava. La câteva specializări un 5 sau 6 a fost suficient.
 Vizualizări articol: 13741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Cu ce medii s-a intrat la Universitatea din Suceava. La câteva specializări un 5 sau 6 a fost suficient2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei