sâmbătă, 29 iul 2017 - Anul XXII, nr. 170 (6586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă

Peste o sută de unităţi de învăţământ nu au aviz de securitate la incendii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea clădirilor cu destinaţie de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava care au obligativitatea de a deţine autorizaţie de securitate la incendii nu au reuşit încă să o obţină deşi ultimele termene limită stipulate de lege se apropie de scadenţă. Este vorba de 102 clădiri, dintr-un total de 144 care au nevoie de autorizaţie, conform legii.

Generalul de brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a explicat că din cele 787 de clădiri cu destinaţie de unităţi de învăţământ care sunt înregistrate în tot judeţul Suceava, 144 sunt din categoria celor la care este necesară autorizaţia de securitate la incendii. Este vorba de cele la care s-au făcut extinderi, schimbări de destinaţie şi alte intervenţii care le includ în categoria celor care ar putea fi vulnerabile.

Din cele 144, 42 au obţinut autorizarea, în timp ce restul, 102, sunt în diferite faze pentru intrarea în legalitate. Oficialul ISU Suceava a declarat că după legea securităţii la incendiu termenul pentru autorizare este 30 septembrie a.c., cu posibilitatea de a fi prelungit cel puţin până la sfârşitul anului, însă doar în condiţiile în care documentaţia este depusă până pe 30 septembrie.

„Din punctul nostru de vedere nu ne interesează doar documentul în sine, ci să existe şi o protecţie în fapt a copiilor. Mă refer aici să existe o infrastructură potrivită pentru evacuare şi intervenţie în caz de urgenţă, iar personalul didactic să fie instruit, să aibă o primă reacţie care de multe ori este esenţială”, a declarat generalul de brigadă Ion Burlui.

Întrebat dacă ar exista posibilitatea ca vreo unitate de învăţământ să fie închisă din cauza lipsei avizului de securitate la incendii, Burlui a arătat că legea prevede doar amendarea şi nu sistarea activităţii, ca la agenţii economici.

Oficialul ISU şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge la astfel de situaţii. Totodată, el a mai spus că din datele pe care le are nu există în judeţul Suceava nici o şcoală care să aibă „cod roşu” de risc major de incendii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de unităţi de învăţământ nu au aviz de securitate la incendii.
 Vizualizări articol: 1906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o sută de unităţi de învăţământ nu au aviz de securitate la incendii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei