Perioada 27 iulie – 2 august
Festivalul „Dorna Art”, ediţia a III-a, la Vatra Dornei
Festivalul „Dorna Art”, ediţia a III-a, va avea loc, în perioada 28-30 iulie, în grădina din spatele Cazinoului şi la Vila Cembra din Vatra Dornei, spaţiu pe care organizatorii îşi doresc să îl transforme într-un mediu urban de recreere şi interacţiune. Activităţile din cadrul festivalului sunt dedicate tuturor participanţilor şi urmăresc aceeaşi linie educaţională şi recreativă ca la ediţiile trecute. Accesul la festival este gratuit. Oricine se poate înscrie la workshopuri, la atelierele de pictură pe ceramică (susţinute de Caolin – târgul internaţional de ceramică) şi pânză (susţinute de pictorul David Croitor), teatru senzorial-labirint (organizat de Centrul de Resurse pentru Comunitate), atelier de educaţie juridică (cu Cristian Danileţ), workshop cu Beard Brothers sau la concursuri sportive pentru copii. Participarea la toate activităţile este gratuită. Nu vor lipsi nici proiecţiile de scurtmetraj, documentare („Planeta Petrila”) sau concertele susţinute de artiştii selectaţi în cadrul concursului „Arată-te la Dorna Art”, precum şi momentele oferite de alte nume cunoscute din lumea muzicii (Eyedrops, Petra Acker, Sonic Distillery, Blue Velvet, Dani & Friends, Ana Munteanu Trio şi BCVSN). Festivalul „Dorna Art” este organizat de Asociaţia Redescoperă Vatra Dornei, cu sprijinul Primăriei municipiului Vatra Dornei.
Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene", la Câmpulung Moldovenesc
La Câmpulung Moldovenesc se va desfăşura, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 28-30 iulie a.c., cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene", manifestare organizată de Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”. Având o desfăşurare itinerantă (Polonia - Jastrowie şi Piła / 21-25 iunie; Dzierźoniów / 26-27 august; Ucraina - Cernăuţi / 1-2 iulie; România - Câmpulung Moldovenesc / 28-30 iulie; Ungaria - Bonyhád / 4-6 august), festivalul demonstrează ce loc important ocupă cultura în procesul înţelegerii şi cunoaşterii, respectului reciproc, toleranţei în convieţuire şi bunei vecinătăţi între diferitele grupuri etnice. În cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” se desfăşoară şi faza finală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediţia a XV-a, manifestare la care vor concura 55 de formaţii de amatori, cele care s-au situat pe locul I la fazele zonale care s-au desfăşurat în februarie-martie 2017. La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul căruia va fi organizat şi un Târg al meşterilor populari, se aşteaptă un număr record de participanţi: 300 de artişti din străinătate, peste 1.500 de artişti amatori din judeţ, alături de care vor evolua ansamblurile folclorice „Romanaţi”, din Caracal, şi „Ciprian Porumbescu” Suceava.
Târgul Handmade, la Iulius Mall
De vineri până duminică, în perioada 28-30 iulie, parterul Iulius Mall Suceava găzduiește Târgul Handmade. Expozanți cu îndemânare și imaginație le vor propune vizitatorilor o varietate de articole lucrate manual. Pentru cei care vor bijuterii și accesorii originale, pentru a-și completa ținutele de seară sau de sezon, Târgul Handmade este locul în care vor găsi nenumărate opțiuni, realizate din pietre prețioase și semiprețioase, lemn, fimo sau prin tehnica steampunk, create din mici piese ale mecanismelor de ceas. În plus, cei care vor să ofere un cadou inedit sau să își personalizeze căminul pot opta pentru tablouri, ceasuri de perete, cutii de bijuterii și multe alte decorațiuni. La târg sunt disponibile și piese vestimentare și accesorii, dar și cosmetice naturale.
Vineri, 28 iulie
Concurs de şah pentru copii
Copiii pasionați de șah sunt așteptați, de la ora 9.00, în sala de conferințe Iulius Mall Suceava, pentru a-și demonstra iscusința în mutări inteligente. Concursul este organizat de Palatul Copiilor Suceava și se adresează jucătorilor din județ, cu vârsta de până în 15 ani.
Marți, 1 august
Atelier de bune maniere pentru doamne
Pe parcursul lunii august, începând cu marți, 1 august, timp de cinci săptămâni, doamnele sunt invitate la un atelier de bune maniere, organizat de Asociația IDEva, coordonator atelier Margareta Lupaşcu. Atelierele se vor desfăşura săptămânal, în fiecare marţi, la Hotel Bucovina - Sala de conferințe, şi vor începe la ora 19:00. Pentru participare este necesară înscrierea la adresa: ideva.atelier@gmail.com. Locurile sunt limitate (15). Costul unui atelier săptămânal este 35 de lei. Tema primului atelier, cel de pe 1 august, este "Identitate şi bune maniere".