Berea Solca va putea fi cumpărată şi savurată începând de luni, 31 iulie, când va reapărea pe piaţă după o pauză de peste 20 de ani sub brandul Bermas. Va fi o bere produsă după o reţetă tradiţională şi doar cu materii prime naturale, respectiv malţ, hamei, drojdie şi apă de Berchişeşti cu echilibru de minerale şi săruri.
Berea Solca este produsă după procedeul clasic de fermentare care durează 42 de zile, ceea ce include atât fermentaţia primară, cât şi fermentaţia secundară. Are un gust de plinătate, dat de folosirea doar a malţului, iar faptul că este folosit cel mai bun hamei îi asigură o savoare aparte.
Sticla în care va fi comercializată berea Solca este de 0,5 litri şi va fi disponibilă în comerţ la cartoane personalizate în care vor intra 6 sau 12 sticle. Berea are o concentraţie de 4,8% alcool, iar pentru cunoscători face parte din categoria premium.
Pentru început, pe piaţa locală vor fi distribuite 80.000 de sticle de bere Solca, iar în funcţie de răspunsul consumatorilor producţia poate fi mărită. În ceea ce priveşte preţul, conducerea SC Bermas SA Suceava spune că acesta va fi un pic mai mare faţă de celelalte sortimente de bere produse de societate, respectiv Suceava, Bermas şi Călimani.
Elena Anisoi, director general al SC Bermas SA Suceava, firma care a cumpărat la licitaţie marca Solca, a spus că recomandă cu căldură această bere şi este convinsă că va avea succes pe piaţă.
„Vreau să mulţumesc echipei care a lucrat pentru ca acest tip de bere să ajungă pe piaţă, în special lui Remus Toma, un om cu o vastă experienţă, dar şi lui Dan Boicu, un tânăr de mare perspectivă. De altfel, designul pentru Berea Solca, plecând de la etichetă şi până la ambalajele de carton, este meritul total al echipei care a lucrat la acest proiect”, a precizat Elena Anisoi.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii SC Bermas SA Suceava, procesul tehnologic de fabricare a berii Solca este esenţial pentru a garanta un produs de calitate. Berea Solca are o culoare galben-aurie, cu spumă fermă şi densă. Aroma este echilibrată şi plăcută cu nuanţe de fructe proaspete, iar gustul este rafinat. Se recomandă a se consuma la temperaturi de 7-8 grade Celsius.
Informaţii despre noua bere din portofoliul Bermas se pot găsi şi pe adresa de Facebook a fabricii de bere, respectiv https://www.facebook.com/berebermas/?fref=ts.