Zece proiecte din judeţul Suceava au fost incluse în Master-Planul naţional al investiţiilor în turism. Documentul a fost publicat recent de Ministerul Turismului şi se află în dezbatere publică. Master-Planul propune un program multianual pentru dezvoltarea investiţiilor în turism, în prima sa formă fiind incluse investiţii aflate deja în derulare sau care sunt doar la stadiul de proiect din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Suceviţa şi Șaru Dornei. Unul dintre proiectele incluse în acest Master-Plan este pârtia de schi de pe masivul Rarău, proiect implementat de Primăria şi Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc. În anexa programului sunt incluse alte nouă proiecte de turism de importanţă locală din judeţul Suceava. Astfel, pentru oraşul Gura Humorului se au vedere proiectele pentru construcţia unui aqua-park şi a unei pârtii de schi artificiale pentru practicarea acestui sport pe timp de vară, dar şi a unei piste de sanie-tobogan şi tubing.
Unul dintre cele mai importante proiecte incluse în Master-Planul investiţiilor în turism este amenajarea unui domeniu schiabil în Munţii Călimani, care ar urma să fie implementat în comuna Șaru Dornei.
Pentru Vatra Dornei sunt propuse trei proiecte, respectiv dezvoltarea domeniului schiabil, creşterea calităţii serviciilor turistice în Bazinul Dornelor prin amenajarea posturilor de salvamont, dar şi creşterea atractivităţii acestui municipiu prin dezvoltarea reţelelor de producere a zăpezii artificiale pe pârtiile din staţiune.
Tot cu trei proiecte a fost inclusă în Master-Plan şi comuna Suceviţa, investiţiile propuse fiind pentru amenajarea unui parc de aventură, a unei pârtii de schi, dar şi construirea unui patinoar. În proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea acestui Master-Plan se precizează că lista cu proiecte care pot fi finanţate se va actualiza anual.
Potrivit proiectului, Master-Planul investiţiilor de turism vizează, printre altele, realizarea mai multor activităţi majore, respectiv dezvoltarea turismului de sănătate, a domeniului schiabil, a infrastructurii turistice de agrement şi a infrastructurii din zona montană înaltă.