Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iul 2017 - Anul XXII, nr. 156 (6572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict medic specialist

O cremă cu sulf, cauza dermatitei făcute de fetiţa a cărei mamă a acuzat drept sursă de îmbolnăvire apa unui ştrand

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cauza apariţiei unei dermatite la un copil de 10 ani, a cărui mamă a acuzat că îmbolnăvirea a fost produsă de apa unui ştrand din zona Suceava, a fost o cremă cu sulf. Şeful Inspecţiei Sanitare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat, ieri, că scrisoarea medicală de la medicul dermatolog la care a fost trimis copilul pentru consultaţie de specialitate precizează că diagnosticul a fost de exematide la plica cotului, iritaţie secundară aplicării de cremă cu sulf. Dr. Sădean a subliniat că atât rezultatul analizelor la testele biochimice, cât şi la cele bacteriologice făcute pe probele de apă din cele trei bazine ale ştrandului au arătat că apa este conformă pentru îmbăiere. De asemenea, el a mai spus că a fost o singură reclamaţie referitoare la calitatea apei de îmbăiere, deşi piscinele ştrandului respectiv au fost folosite în zilele respective de zeci de copii.

Verificările au fost făcute după ce, săptămâna trecută, o mamă a sesizat DSP că fiica sa, în vârstă de 10 ani, a dezvoltat o reacţie urticariformă după ce a fost la un ştrand din zona municipiului Suceava. 

Mama a acuzat că apa din piscină ar fi fost responsabilă de afecţiunea cutanată a fetiţei. Inspectorii DSP au recoltat probe de apă pentru analize de laborator, care au arătat că ştrandul respectiv respectă normele igienico-sanitare de calitate a apei.

Potrivit doctorului Sădean, pe raza judeţului Suceava funcţionează 28 de piscine, dar nu toate sunt autorizate, în sensul existenţei unui contract cu DSP pentru monitorizarea calităţii apei. De exemplu, în zona Dorna nici o piscină nu are contract de monitorizare. ”În perioada următoare le vom autoriza pe toate. Noi avem acţiune de control şi monitorizare până în data de 9 septembrie a.c. şi vom face verificări”, a declarat şeful Inspecţiei Sanitare. În municipiul Suceava sunt patru piscine cu apa verificată de DSP, la Câmpulung Moldovenesc – trei, la Gura Humorului - două, la Fălticeni – una, la Cacica - una.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O cremă cu sulf, cauza dermatitei făcute de fetiţa a cărei mamă a acuzat drept sursă de îmbolnăvire apa unui ştrand.
 Vizualizări articol: 4695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O cremă cu sulf, cauza dermatitei făcute de fetiţa a cărei mamă a acuzat drept sursă de îmbolnăvire apa unui ştrand0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei