marţi, 11 iul 2017 - Anul XXII, nr. 154 (6570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7792 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Majoritatea centrelor de asistenţă socială, din cele 20 verificate, îndeplinesc condiţiile de acreditare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea centrelor de asistenţă socială din judeţul Suceava, din cele 20 verificate de comisia mixtă numită de prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, îndeplinesc condiţiile de acreditare, însă nu toate le îndeplinesc şi pe cele pentru obţinerea licenţei ca furnizori de servicii sociale. Aşa arată raportul comisiei constituite din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava, ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava. Comisia a verificat 20 de unităţi - şapte publice şi 13 aflate în proprietate privată - din cele 22 avute în vedere.

Acţiunea de control a fost realizată ca urmare a ordinului referitor la „acordarea de asistenţă tehnică şi consultanţă centrelor de asistenţă socială neacreditate din judeţul Suceava, în vederea acreditării”, din data de 14 iunie 2017.„În urma activităţii desfăşurate pe parcursul a două săptămâni, comisia constituită pentru acordarea asistenţei tehnice în vederea acreditării unităţilor de asistenţă socială şi-a atins scopul, în sensul în care am constatat că majoritatea centrelor de asistenţă socială îndeplinesc condiţiile de acreditare, iar noi le-am oferit suport cu privire la paşii pe care trebuie să-i parcurgă în vederea intrării în legalitate. Ne-am deplasat la faţa locului, le-am făcut recomandări, le-am lăsat formulare pentru a simplifica procedurile. Vom monitoriza, în continuare, intrarea în legalitate, în baza unor termene pe care le vom stabili pentru fiecare centru în parte, în funcţie de cele constatate la faţa locului, şi vom acorda sprijin în acest sens”, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.

Potrivit raportului menţionat, doar două dintre unităţile de asistenţă socială verificate pot depune atât documentaţia în vederea acreditării ca furnizor de servicii sociale, cât şi documentaţia pentru licenţierea serviciului social.

 

Centrul social din Pârteştii de Sus a fost transformat în schit

Alte şase centre sociale au primit acceptul comisiei de a depune documentaţia pentru acreditare, urmând ca în termen de trei ani să depună şi documentele de obţinere a licenţei, pentru aceasta din urmă unele dintre ele având de îndeplinit anumite condiţii ce ţin fie de autorizarea sanitară, sanitar-veterinară sau ISU. În cazul a şapte aşezăminte sociale poate fi depusă documentaţia pentru acreditare, dar nu vor fi licenţiate întrucât nu îndeplinesc condiţiile, la două dintre ele clădirile nefiind rezistente la incendiu. Comisia a verificat şiUnitatea de asistenţă medico-socială din Dumbrăveni, aflată în administrarea Consiliului Local, pentru care există certificat de acreditare ca furnizor de servicii sociale, însă acesta expiră în luna decembrie 2017. Ca atare, unitatea trebuie să depună urgent documentaţia pentru licenţierea serviciului social, în acest sens fiind necesare atât îndeplinirea standardelor de calitate, cât şi obţinerea autorizaţiei ISU. Centrul pentru informare şi sensibilizare a victimelor violenţei în familie din Vicovu de Jos va fi mutat într-o clădire nouă, fiind necesară acreditarea ca furnizor de servicii, iar ulterior - acreditarea serviciului social, în condiţiile îndeplinirii standardelor de calitate şi a obţinerii autorizaţiilor prevăzute de lege.

A mai intrat în atenţia comisiei menţionate AFMC “Sf. Voievozi Mihail şi Gavril”, din municipiul Vatra Dornei, care funcţionează cu o cantină socială ce deserveşte 100 copii. Aufost iniţiate demersuri pentru înfiinţarea unei alte asociaţii care să preia cantina socială şi să dezvolte un centru de plasament, urmând ca toată documentaţia să fie refăcută pentru noua asociaţie.

Centrul de zi pentru copii din Vatra Moldoviţei, aflat în subordinea primăriei din localitate, construit şi utilat prin derularea unui proiect cu fonduri europene, nu funcţionează, nu are beneficiari, iar din discuţiile avute cu reprezentanţii autorităţii locale se intenţionează ca în această clădire să fie transferată şcoala cu clasele I-IV din comunitate, arată raportul comisiei mixte.

Centrul social din Pârteştii de Sus nu mai funcţionează, fiind transformat în schit.

Nu au fost verificate două unităţi, Aşezământul pentru copii din Podu Coşnei şi Unitatea de asistenţă socială cu cazare în Mălini, deoarece nu mai funcţionează ca aşezăminte sociale. Verificarea încrucişată realizată de prefectul Mirela Adomnicăi cu Registrul Naţional al Furnizorilor de Asistenţă Socială, de la Ministerul Muncii, a relevat că în judeţul Suceava sunt 125 de astfel de unităţi de asistenţă socială, 103 fiind acreditate. Trei dintre acestea au şi licenţă pentru servicii sociale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea centrelor de asistenţă socială, din cele 20 verificate, îndeplinesc condiţiile de acreditare.
 Vizualizări articol: 2051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majoritatea centrelor de asistenţă socială, din cele 20 verificate, îndeplinesc condiţiile de acreditare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei ”Fraţii românaşi” (reţetă de la românii din Italia) Reţeta de tocinei bucovineni din vechime se pare că a suferit nişte interesante transformări după ce românii au ajuns, cu obiceiuri alimentare cu tot, pe alte meleaguri. Această variantă este acum la modă în comunităţile de români... Citeşte