sâmbătă, 8 iul 2017 - Anul XXII, nr. 152 (6568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De luni

Universitatea „Ștefan cel Mare” dă startul admiterii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) demarează luni, 10 iulie, concursul de admitere pentru programele de licenţă şi masterat de la cele 10 facultăţi ale sale.

Sesiunea de admitere 2017 se desfăşoară în perioada 10-19/20/21 iulie, fără sâmbătă şi duminică, urmând ca pentru locurile rămase neocupate să se organizeze o nouă sesiune în perioada 6 – 13/14 septembrie, fără sâmbătă şi duminică.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 28 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 20 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

Pentru viitorii studenți, USV promovează un număr de 41 de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1.370 de locuri bugetate şi 1.410 locuri cu taxă. Dintre locurile finanţate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie romă, 150 sunt alocate românilor din Republica Moldova şi 45 sunt destinate elevilor originari din Ucraina. Forma de învăţământ la distanţă (ID) beneficiază de un număr de 580 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii.

Pentru studiile de masterat, structurate pe 37 de programe, Universitatea „Ştefan cel Mare” oferă 690 de locuri fără taxă, dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie romă şi 151 românilor de pretutindeni. Alte 940 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

Oferta educaţională a universităţii include şi 410 locuri, cu taxă, pentru cele 11 programe de conversie profesională şi 1300 de locuri pentru cursuri postuniversitare.

Informaţii detaliate despre procesul de admitere 2017, actualizate constant, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro.

 

Notele de la bac dictează media de admitere

Viitorii studenţi ai instituţiei vor fi admişi după aceleaşi criterii ca şi anul trecut. 

Facultăţile au stabilit ca admiterea din acest an să se facă pe baza notelor obţinute la examenul de bacalaureat, examenul maturității fiind decisiv pentru viitorii candidați. Excepţie fac facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde candidaţii vor susține probe de aptitudini, eliminatorii, în vederea admiterii.

De exemplu, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, media de admitere este constituită din media examenului de bacalaureat (60%) şi nota la proba scrisă la limba şi literatura română (40%).

La Facultatea de Inginerie Alimentară, formula de admitere implică media de la bac (50%) şi nota cea mai mare obținută la una din probele examenului (50%). Aceeaşi formulă este şi la Facultatea de Silvicultură. În schimb, la Facultatea de Inginerie Electrică şi Știința Calculatoarelor, examenul maturității va conta în proporție de 80%, iar nota cea mai mare obținută la probele scrise ale examenului de bacalaureat – 20%.

 

Taxe

Studenţii care nu vor prinde un loc fără taxă vor trebui să scoată anual din buzunare sume cuprinse între 2.500 de lei şi 3.700 de lei, cele mai piperate taxe fiind la specializarea Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, de la Facultatea de Educație Fizică şi Sport.

La programele de masterat, taxele de studiu sunt de 3.000 de lei, iar cele de la programele de conversie profesională de 2.950 de lei pentru un an.

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, studenţii care nu beneficiază de un loc bugetat trebuie să achite anual la casieria universităţii suma de 2.900 de lei. La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor taxa este de 2.950 de lei, însă pentru specializarea Calculatoare cuantumul acesteia este de 3.300 de lei. Studenții Facultăţii de Inginerie Alimentară care sunt admişi pe locurile cu taxă trebuie să achite 3.000 de lei pe an, sumă valabilă şi pentru masteranzi.

Lista integrală a taxelor este publicată pe site-ul dedicat admiterii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ștefan cel Mare” dă startul admiterii.
 Vizualizări articol: 2737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea „Ștefan cel Mare” dă startul admiterii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei