Furtuna cu vijelii și ploi abundente care s-a abătut asupra județului joi după-amiază a făcut pagube importante în pădurile din zona montană. Arborii de pe o suprafață de mii de hectare au fost afectați în urma rafalelor de vânt, iar pe alte câteva zeci de hectare au fost doborâți în masă. Pagubele au fost produse atât în fondul forestier aparținând statului, cât și în cadrul suprafețelor private de pădure din județ.
Cei mai mulți arbori au fost rupți de vânt în pădurile ocoalelor silvice aparținând statului. Astfel, cele mai afectate ocoale silvice au fost cele din Broşteni, Crucea, Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Iacobeni, Breaza, Pojorâta, Vama, Frasin, Mălini, Râşca şi Fălticeni, unde pe o suprafață de circa 23.648 hectare au fost doborâturi în volum de 64,5 mii de metri cubi de material lemnos. În cadrul acestor ocoale silvice, pe o suprafață de 51 de hectare, doborâturile au fost produse în masă, volumul de lemn afectat fiind de 15 mii de metri cubi.
Pagube importante s-au produs și în fondul forestier privat, unde rafalele puternice de vânt au afectat o suprafață de circa 6.966 de hectare de pădure, cu un volum de lemn pus la pământ de 56,9 mii de metri cubi. Pe circa 31 de hectare din suprafața acestor păduri private, vântul puternic a pus la pământ peste 7 mii de metri cubi de lemn. Pe lângă ocoalele silvice amintite, care au contracte de administrare cu deținătorii privați de pădure, au fost afectate de furtuni și unele păduri aparținând ocoalelor silvice private Dorna, Dealu Negru și Tihuța-Colibița. În total furtuna stârnită joi după-amiază a afectat o suprafață totală de pădure de 30.614 hectare, cu un volum de lemn afectat de circa 121.400 metri cubi.