Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2017 - Anul XXII, nr. 145 (6561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alte criterii

Topul şcolilor din municipiul Suceava în funcţie de cele mai mari medii la evaluarea naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ierarhia şcolilor din municipiul Suceava în funcţie de notele obţinute de elevi la evaluarea naţională a iscat numeroase analize, dar şi comentarii dezaprobatoare, cu toate că singurul criteriu vizat în realizarea clasamentului a fost media aritmetică a tuturor notelor de la evaluarea naţională, care este şi cel mai relevant.

De altfel, mai toate clasamentele oficiale au în vedere, de regulă, acelaşi criteriu, respectiv media aritmetică a notelor.

Cei care au privit suspicioşi topul unităţilor şcolare au sesizat diferenţele mari dintre numărul absolvenţilor la şcolile din municipiu, având în vedere că unele unităţi figurează cu 20 de absolvenţi de clasa a VIII-a, iar altele cu peste 100.  

„Nu e echitabil să compari o şcoală cu câţiva elevi, şi aceia aleşi pe sprânceană, de la liceele cu pretenţii, cu o şcoală gimnazială care are zeci de copii, poate peste 100, unii foarte buni, alţii mai puţini buni, copii din cartier, arondaţi şcolii, nu selectaţi în prealabil”, declara prof. Constantin Mărgineanu, directorul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Obcini.

Pornind de la menţiunea prof. Mărgineanu am încercat să ierarhizăm cele 17 şcoli din municipiul Suceava, inclusiv liceele care au învăţământ gimnazial, în funcţie de mediile de la evaluarea naţională a celor mai buni zece elevi. Astfel, „eşantioanele” sunt aceleaşi, ierarhia permiţându-ne să observăm care sunt unităţile cu cei mai buni elevi de top, elevi care îşi vor disputa cele mai râvnite locuri la liceele din judeţ. Desigur, cu ierarhii şi clasamente se poate jongla mult, propunând diverse criterii, unele relevante, altele mai puţin.

O precizare trebuie făcută: aceste note încă nu sunt finale, fiind înainte de contestaţii, însă clasamentul de mai jos nu va fi afectat semnificativ de eventuale modificări ale notelor.

 

Cele mai mari note, la Şcoala Gimnazială Nr. 3

Media celor mai buni zece elevi la evaluarea naţională plasează Şcoala Gimnazială Nr. 3 pe prima poziţie a clasamentului, cu o medie de 9,86. De altfel, unitatea are doi elevi cu 10 pe linie la examen, iar toate mediile din vârful piramidei sunt aproape de calificativul maxim.

Următoarea unitate în funcţie de rezultatele primilor zece elevi este Şcoala Gimnazială Nr. 10 din Burdujeni, cu o medie de 9,82. Unitatea are un elev cu media 10 pe linie la evaluarea naţională şi alţi trei cu media 9,90. Pe locul III se poziţionează Şcoala „Ion Creangă” din Obcini, media celor mai buni zece elevi fiind de 9,81. Doi elevi ai şcolii au medii de 9,90.

Primul după podium este Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cu o medie de 9,8, cea mai mare medie la evaluarea naţională fiind de 9,90. Urmează Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu o medie de 9,73, Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, din cartierul Burdujeni, cu o medie a primilor zece elevi de 9,72, Şcoala Gimnazială Nr. 1, cu o medie de 9,7, şi Şcoala Gimnazială Nr. 4, cu media de 9,69.

Cei mai buni 10 elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu” au o medie de 9,65, iar cei de la Liceul „Filadelfia” au o medie de 9,28.

Cei mai buni 10 elevi de la Liceul „Natanael” au o medie de 8,51, doar doi absolvenţi obţinând medii de peste 9 la evaluarea naţională.

Tot doar două medii peste 9 sunt şi la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, unde media celor mai buni zece elevi este de 8,38.

La coada clasamentului se află Şcoala Gimnazială Nr. 6, din Burdujeni Sat, Şcoala Gimnazială Nr. 5 „Jean Bart”, din Burdujeni, Liceul cu Program Sportiv şi Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Grigore Ghica Voievod”, din Iţcani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topul şcolilor din municipiul Suceava în funcţie de cele mai mari medii la evaluarea naţională.
 Vizualizări articol: 12892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Topul şcolilor din municipiul Suceava în funcţie de cele mai mari medii la evaluarea naţională4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei