Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava este partener în proiectul „Povestea cheilor de la poalele muntelui Rarău”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România şi implementat de Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina” Suceava.
Alţi parteneri în proiect sunt şcolile din Câmpulung „George Voevidca”, „Dragoş Vodă”, „Bogdan Vodă”, Liceul Tehnologic Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Gimnazială Pojorâta.
Proiectul este în derulare din luna aprilie 2017 şi se va finaliza în august 2017.
În cadrul acestui proiect se desfăşoară o serie de activităţi în care sunt implicaţi elevi cu scopul de a le dezvolta acestora un comportament ecologic, prietenos cu mediul.
În perioada mai-iunie, 100 de elevi de la şcolile din Câmpulung şi Pojorâta au fost invitaţi să descopere, cu camera aparatului de fotografiat, în rezervaţia Cheile Moara Dracului, povestea muntelui, dar şi a biodiversităţii de la poalele muntelui Rarău.
Excursiile din lunile iulie şi august vor invita elevii la alte ateliere de vară unde jocul se va împleti cu explorarea şi fotografia, sub forma unui concurs interşcolar, pentru a spori interesul participanţilor.
Concursul se va adresa elevilor din clasele V-XI, din şcolile din Câmpulung Moldovenesc şi Pojorâta. Acesta constă în realizarea unui portofoliu cu materiale (fotografii, eşantioane de roci) care vor face obiectul unei expoziţii permanente, reprezentând povestea cheilor de la poalele muntelui Rarău. De asemenea, acest concurs vizează şi realizarea unui chit geologic şcolar cu rocile şi evoluţia lor geologică.
Scopul proiectului este de a promova ariile naturale protejate în comunităţile locale pentru a putea fi acceptate şi conservate.