Patru personalităţi sucevene vor „împrumuta” numele lor unor străzi din municipiul Suceava. Mai exact, este vorba de un fost primar, un general, un cântăreţ de muzică populară şi un inginer.
„Oraşul se dezvoltă, ceea ce este bine. În zona fostei Avicola Burdujeni au apărut patru noi străzi, private, dar noi trebuie să le dăm denumire, să fie cuprinse în nomenclatorul stradal, mai ales că le este necesar pentru emiterea autorizaţiilor de urbanism. Am propus să le dăm numele unor personalităţi ale Sucevei: Ion Siminiceanu – fost primar, care a contribuit la prima modernizare a Sucevei, fiind peste opt ani la conducerea acesteia; General Crăciun Badea – fostul şef al veteranilor de război, care a luptat în al Doilea Război Mondial; Alexandru Dumbravă – cântăreţ de muzică populară; Dumitru Năstase – fostul inginer şef de la RAUCL, cum se chema pe vremuri ACET-ul, care a pus bazele societăţii moderne de apă-canal”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Toţi cei nominalizaţi pentru a da numele lor unor străzi sunt cetăţeni de onoare ai Sucevei.
Ion Siminiceanu a fost primar al Sucevei în perioada 1972-1980, în care s-au făcut cele mai multe investiţii şi au apărut noile cartiere George Enescu, Zamca, Alexandru cel Bun şi Burdujeni. Fost prorector al Institutului de Învăţământ Superior din Suceava, fost prim-vicepreşedinte de Consiliu Judeţean în anii ’80, fost ambasador al României în Cuba în timpul revoluţiei din decembrie 1989, care a obţinut de la Fidel Castro recunoaşterea, printre primele ţări, a noii puteri de la Bucureşti.
Generalul Crăciun Badea, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, care a murit la 90 de ani, era decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincţie oferită de statul român pentru servicii excepţionale aduse ţării, dar şi cu Emblema de Onoare a Armatei Române.
Alexandru Dumbravă, o stea a muzicii populare româneşti, a murit la sfârşitul anului trecut, la vârsta de 82 de ani.
Dumitru Năstase a participat în calitate de ofiţer în bătălii purtate de armata română în cel de-al Doilea Război Mondial, dând dovadă de patriotism şi spirit de vitejie.
Inginer de un înalt profesionalism, cu un ridicat simţ al datoriei, al lucrului bine făcut, în cei 26 de ani de activitate a contribuit decisiv la înfiinţarea şi modernizarea infrastructurii serviciilor de gospodărire comunală şi locativă din fosta regiune Suceava.