„Ziua Culturală” din cadrul săptămânii Şcoala Altfel de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi a fost marcată printr-o serie de manifestări reunite în proiectul educaţional „Tradiţii şi meşteşuguri bucovinene”. În cadrul proiectului, care are ca scop păstrarea şi promovarea valorilor strămoşeşti, a tradiţiilor şi a obiceiurilor populare din Bucovina prin diverse activităţi ce implică elevii, alături de cadrele didactice şi părinţi, au fost vernisate expoziţiile „Poze vechi cu portul popular”, coordonator prof. Carina Botezat, şi „Perlele Bucovinei”, coordonator prof. Gheorghe Dolinschi, şi în acelaşi cadru au fost prezentate lucrările celei de-a XI-a ediţii a Taberei Internaţionale de pictură „Bucovina trecut, prezent şi viitor”, coordonator prof. Ioan Bodnar.
În curtea şcolii au fost amenajate ateliere pentru încondeierea de ouă (ouă cu mărgele), cusături (ţesături), costume populare (ii), picturi pe lemn şi pe sticlă, ceramică de Marginea, sculpturi în lemn, bricolaj, artă populară, ateliere unde elevii au participat efectiv la realizarea produselor finale, sub îndrumarea meşterilor cu experienţă. Activitate s-a încheiat cu o mare Horă a Bucovinei, în care s-au prins elevi, profesori, părinţi şi invitaţi.
Directorul Şcolii „Bogdan Vodă”, profesorul Petru Nicuţă, a declarat: „Consider că acţiunea de astăzi a fost o reuşită în cadrul acţiunilor din săptămâna Şcoala Altfel. În calitate de manager, ghidez elevii, părinţii, cadrele didactice şi nu numai pe varianta unei comunicări deschise şi obiective, aceasta fiind primordială în bunele maniere dobândite în instituţia şcolară pe care o coordonez. Şi asta se observă şi peste ani, la elevii care au absolvit la noi. Ca manager, consider că esenţa democraţiei este dialogul, iar dacă există majoritate absolută, două treimi, se pot realiza proiecte de succes. Doresc să remarc echipa de proiect de astăzi, echipă formată din profesorii Radu Munteanu, Carina Botezat şi Mihaela Amariţei”.