Emoţii şi bucurii la finalul celor patru ani de liceu ai celei de-a 156-a generaţii de absolvenţi a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.
O nouă promoţie a renumitului colegiu a ajuns la ora bilanţului, 166 de tineri luându-şi rămas bun de la cei mai frumoşi ani ai adolescenţei.
Cursul festiv al absolvenţilor Colegiului „Ştefan cel Mare” a avut loc miercuri, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, rând pe rând, sub privirile emoţionate ale celor dragi, fiind felicitaţi toţi absolvenţii de către profesorii lor diriginţi.
Cea mai înaltă distincţie a colegiului, diploma şi placheta de onoare, a fost acordată şefului de promoţie, Ştefan Ciprian Cojocariu, elev cu 10 pe linie în toţi anii de liceu, olimpic naţional la fizică şi la matematică.
De asemenea, Consiliul Profesoral a mai decis acordarea a trei diplome de onoare Andreei Chisăliţă – pentru promovarea folclorului românesc, lui Teodor Marchitan – pentru performanţele la competiţiile de nataţie şi lui Roxana Nicoleta Jaucă – lidera echipei de volei a şcolii.
Dan Popescu: „Ne exprimăm satisfacţia de a fi împreună – profesori, elevi, părinţi”
De asemenea, directorul Dan Popescu i-a felicitat pe absolvenţi pentru ceea ce au realizat în cei patru sau opt ani din postura de elev ştefanist, transmiţându-le celor prezenţi un mesaj referitor la starea educaţiei la nivel naţional.
„Într-un context în care societatea românească prioritizează educaţia doar la nivel retoric, rezultatele excelente ale elevilor şi profesorilor rămân în anonimat, în timp ce prostul gust deţine prim-planul în situaţii numeroase şi impardonabile. Asemenea unor şcoli care încă performează, ne consolăm şi chiar ne exprimăm satisfacţia de a fi împreună – profesori, elevi, părinţi – într-un ethos şcolar care generează de şaisprezece decenii o educaţie a idealurilor, într-o instituţie cu o cultură organizaţională ce vizează excelenţa. Noi, profesorii, sperăm că chiar şi acei dintre absolvenţi care la începutul clasei a IX-a sau al clasei a V-a au perceput colegiul ca pe o... şcoală a coşmarurilor realizează faptul că au devenit absolvenţi ai unei instituţii în care poţi afla cine eşti şi poţi transforma visurile în realitate”. Acesta i-a încurajat pe tineri să nu înceteze să viseze, să fie perseverenţi, să iubească adevărul şi onoarea, să nu renunţe niciodată la idealuri şi să creadă în stima de sine.
„Cei care rămânem la alma mater vă asigurăm că vom continua să vă facem mândri că aţi absolvit o şcoală născută la Viena pentru Europa. În final, cred că succintul meu discurs trebuie să semnifice şi un binemeritat laudatio dăruit celor care cred cu tărie în devenirea dumneavoastră, profesori şi părinţi”, a încheiat Dan Popescu.