Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a găzduit OSF Open Day, prilej cu care echipa OSF, companie de servicii şi consultanţă IT, a oferit studenţilor şansa de a afla cum este să lucrezi într-o echipă globală. S-a vorbit despre cultura şi valorile companiei, s-au promovat programele de Internship şi Academy, explicându-se principiile de recrutare, tendinţele specifice şi ce face compania pentru a motiva angajaţii. S-au dezvăluit cele mai recente tipuri de tehnologii care sunt îmbrăţişate la OSF prin prezentări care au evidenţiat tendinţele recente în Omini-channel, IoT şi mobile-first, prezentări conduse de profesionişti experimentaţi în domeniu.
În continuare, echipa OSF şi-a propus să prezinte studenţilor spaţiul de lucru, aşa că i-a invitat pe cei din organizaţia FIRESC (organizaţia studenţilor de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor) la sediul OSF din Suceava, unde aceştia au putut vedea colectivul OSF în mediul său de desfăşurare şi unde au fost împărtăşite experienţele de angajat şi provocările asociate.
La final, organizatorii şi-au exprimat speranţa că şi următoarele întâlniri vor rămâne la fel de atractive, interactive şi utile viitorilor absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.
Potrivit reprezentanţilor USV, „Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor acordă o atenţie deosebită relaţiei învăţământ – mediul economic. În această direcţie, facultatea caută să menţină la un nivel cât mai ridicat colaborarea cu firmele din domeniile programelor sale de studii, astfel încât procesul de formare a viitorilor ingineri să fie mereu orientat către cerinţele actuale ale pieţei muncii. Printre acţiunile organizate se înscriu şi întâlnirile dintre cadrele didactice cu reprezentanţii companiilor de profil pentru analiza planurilor de învăţământ şi a conţinutului disciplinelor, dar şi întâlnirile studenţilor cu persoane care lucrează în aceste firme. Aceste întâlniri sunt considerate complementare procesului didactic şi au un puternic caracter motivaţional pentru studenţi. Aceştia pot să cunoască mai bine realizările şi aşteptările firmelor în care se vor angaja, pot vedea că ceea ce li se predă în facultate le va fi util la viitorul loc de muncă”.