Două cadre didactice din judeţul Suceava au primit o invitaţie de participare la Seminarul de contact „Innovative learning environments”, Lisabona (22-24 iunie 2017), din partea Centrului Naţional eTwinning România al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei. Profesorii au fost selectaţi în urma evaluării aplicaţiilor depuse în cadrul Campaniei „10 ani de eTwinning în România – 30 de ani de Erasmus+ în Europa”.
Este vorba despre prof. învăţământ preşcolar Mihaela Guriţă, de la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 Dumbrăveni, şi prof. Aspazia Olar, de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret. Alte două cadre didactice, partenere în proiectele postate pe platforma europeană eTwinning, au primit materiale promoţionale: profesor învăţământ primar Fănica Rădăuceanu, de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, şi Dana Florentina Lazăr, de la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dornei.
„Nu e pentru prima data când avem parte de facilităţile eTwinning. Am accesat platforma eTwinning, participând cu grupa de preşcolari la unele proiecte europene oferite de colegi din alte ţări. În 2013 am fost printre finalistele Campaniei Europene eTwinning, primind drept premiu o cameră de filmat”, ne-a mărturisit Mihaela Guriţă.
Menţionăm ca platforma www.eTwinning.net le facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interşcolară pentru elevi. Cadrele didactice pot elabora proiecte educaţionale în colaborare cu colegii lor, prin intermediul cărora să vizeze obiective de formare şi de dezvoltare a competenţelor elevilor în diverse domenii. Platforma eTwinning.net este o comunitate a şcolilor din Europa, reunind peste 190.000 de cadre didactice din peste 100.000 de şcoli. În sprijinul cadrelor ce vor s-o acceseze sunt mereu la dispoziţie ambasadori eTwinning. Printre ei se numără şi prof. Cornelia Melcu, care a colaborat cu profesori din Suceava.