Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mai 2017 - Anul XXII, nr. 103 (6519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfaturi

Femeile, învăţate de poliţişti cum să obţină ordin de protecţie în faţa soţilor sau concubinilor agresivi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violenţa intrafamilială este un subiect căruia poliţiştii suceveni îi acordă o atenţie tot mai sporită, asta şi pentru că numărul reclamaţiilor privind astfel de fapte a crescut semnificativ în ultima perioadă. Pentru a preveni astfel de fapte şi pentru a le oferi femeilor agresate o soluţie, duminică s-a derulat o amplă acţiune. Profitând şi de faptul că la Horodnic de Sus a avut loc a 7-a ediţie a Expo-Târg de cai, manifestare care a cuprins parada cailor, prezentarea câinilor ciobăneşti de Bucovina şi concurs de tracţiune, poliţiştii suceveni au fost prezenţi în număr mare, atât pentru a asigura măsurile de ordine, cât şi pentru a discuta cu oamenii.

Cu această ocazie au fost distribuite peste 800 de ghiduri de prevenire a violenţei intrafamiliale, fiind lansată astfel în mod oficial campania de prevenire a violenţei domestice ,,Aripi Frânte”.

„În cadrul discuţiilor purtate, cetăţenii au fost învăţaţi cum să evite situaţiile conflictuale generate de consumul de alcool şi au primit indicaţii privind solicitarea şi modul de redactare a unei cereri pentru obţinerea ordinului de protecţie. Campania <Aripi Frânte>, al cărei scop îl reprezintă creşterea gradului de informare a membrilor comunităţii cu privire la dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenţei în familie, cu privire la instituţiile implicate în gestionarea acestui fenomen, precum şi cu privire la drepturile şi măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecţiei victimelor violenţei în familie, se desfăşoară atât în mediul rural cât şi în mediul urban până la finalul anului 2017”, a precizat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

 

Poliţiştii au întocmit „Ghidul siguranţei victimelor violenţei în familie”

Cu prilejul acestei acţiuni poliţiştii au discutat cu peste 200 de cupluri şi alte 150 de femei, o categorie mult mai vulnerabilă la actele de violenţă domestică, în special în mediul rural.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava, femeile, copiii şi persoanele în vârstă constituie categorii cu un nivel ridicat de vulnerabilitate atât în spaţiul public, cât şi în mediul intrafamilial.

„Pentru prevenirea victimizării acestor grupuri ţintă, este necesară proiectarea şi dezvoltarea permanentă a unor demersuri în cadrul cărora să se promoveze, în primul rând, modalităţi de gestionare eficientă a situaţiilor de risc. În acest sens, pentru susţinerea activităţilor specifice din cadrul acestei campanii a fost realizat <Ghidul siguranţei victimelor violenţei în familie>, care se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi pentru a ieşi din acel mediu”, se mai specifică în comunicatul remis de IPJ Suceava.

Ca element de noutate, în cadrul acestei campanii a fost prezentat filmul documentar „Aripi Frânte”, realizat cu sprijinul Castel Film şi al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Documentarul prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România, fiind un film construit în jurul unor poveşti reale trăite de femei abuzate şi care au rezistat fără să se plângă nimănui. Ulterior, aceste femei au clacat şi au devenit agresori, iar în momentul în care şi-au spus povestea erau închise în Penitenciarul de Femei Târgşor.

„Ghidul Siguranţei Victimelor Violenţei în Familie” prezintă modalităţi de abordare a fenomenului, posibilităţi de prevenire şi descrie modul de obţinere şi utilitatea ordinului de protecţie în perspectiva prevenirii recidivelor şi îndepărtării agresorului din mediul familial. 

Ghidul este însoţit de afişe care vor fi lipite în scările de bloc la aviziere, dar şi în alte locaţii care asigură vizibilitate, iar pe acestea se va regăsi şi numele poliţistului de proximitate căruia îi este arondată zona şi datele de contact ale acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile, învăţate de poliţişti cum să obţină ordin de protecţie în faţa soţilor sau concubinilor agresivi.
 Vizualizări articol: 3693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile, învăţate de poliţişti cum să obţină ordin de protecţie în faţa soţilor sau concubinilor agresivi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei