Municipalitatea suceveană a fost nevoită să facă o rectificare bugetară de un milion de lei, bani care au fost luaţi de la fondul de rezervă și alocaţi pentru continuarea lucrărilor de amenajare a zonei de agrement Tătărași, după ce a avut parte de o surpriză neplăcută – nu a mai avut acces la creditul contractat special în acest scop.
La ședinţa de Consiliu Local la care a fost luată această decizie, primarul Ion Lungu a explicat că a fost nevoie de o astfel de măsură din cauza constrângerii de încadrare a României în deficitul bugetar de 3% din PIB, nivel impus de organismele europene.
"Avem o problemă de fond, în sensul că de frică de a nu se depăşi deficitul bugetar, nu se mai aprobă trageri din creditul deja angajat. Luăm acum un milion de lei din fondul de rezervă al municipalităţii, pentru a nu fi nevoiţi să întrerupem lucrările, de al căror rezultat sperăm să se bucure sucevenii chiar din această vară, urmând ca mai târziu să ne reglăm cu banii, când se va da din nou acces la fonduri. Am promisiuni de la Ministerul Finanţelor Publice că din a doua jumătate a anului, după rectificarea bugetului de stat, ni se va da voie să folosim creditul", a spus Ion Lungu.
Contractat în 2016, de la CEC Bank, creditul de 10 milioane de lei are o dobândă anuală de 1,5%, la care se adaugă comisionul de administrare de 0,65%.
Proiectul de amenajare a zonei de agrement „Tătăraşi”, din zona lacurilor aflate în spatele fostei Uzine electrice, cuprinde, pe lângă spaţii verzi, două terenuri de sport – unul de tenis şi unul de fotbal, terase, o cafenea, o zonă de hidrobiciclete, un pavilion pentru muzică, pe unul dintre iazuri, locuri de joacă pentru copii şi un teren de mini-golf.
Licitaţia de amenajare a zonei de agrement, pe o suprafaţă de 75.250 mp, la baza dealului Tătăraşi, a fost câștigată de firma Victor Construct SRL, oferta acestora fiind de 5.185.463 lei, plus TVA. Diferenţa de bani rămasă din credit a fost redirecţionată, prin decizii de Consiliu Local, pentru finanţarea altor proiecte ale municipalităţii.