Serviciile de asistenţă socială pentru copii, tineri şi adulţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava vor fi promovate, în perioada 8-12 mai, prin Campania „Porţi deschise”, ediţia a III-a. Primele două ediţii, care au avut loc în anii 2009 şi 2010, şi-au atins scopul. Beneficiarii centrelor au fost foarte bucuroşi să poată să le arate şi celor din afara centrelor ce pot să facă, ce activităţi pot să organizeze, preocupările pe care le au zilnic şi faptul că sunt acceptaţi şi apreciaţi de cei din exterior.
Într-o conferinţă de presă organizată joi, 27 aprilie, directorul executiv al instituţiei de asistenţă socială, Georgeta-Nadia Creţuleac, a declarat că scopul campaniei îl reprezintă „o deschidere mai largă şi o implicare mai activă a familiilor beneficiarilor, a instituţiilor partenere, a comunităţii în general, în ceea ce priveşte preocupările, activităţile şi realizările atât ale beneficiarilor, cât şi ale specialiştilor Direcţiei”. Tot ea a completat că această campanie urmăreşte să contribuie „la atingerea obiectivului principal cu privire la beneficiarii serviciilor noastre, şi anume reintegrarea în familie, acolo unde este posibil, a copiilor/tinerilor/persoanelor adulte cu handicap din sistemul de protecţie, la consolidarea/refacerea legăturii cu familia şi la creşterea gradului de toleranţă, la integrarea profesională şi în societate a tinerilor, la reducerea riscului de marginalizare sau excludere socială a persoanelor cu dizabilităţi, precum şi la conştientizarea că acestea reprezintă o resursă insuficient pusă în valoare în momentul de faţă şi în nici un caz o povară pentru societate”.
Calendarul activităţilor cuprinde, în prima zi, pe 8 mai, sosirea şi primirea invitaţilor, la sediul DGASPC Suceava, care doresc să efectueze vizitarea centrelor şi serviciilor. Programul va fi organizat pe zile, în perioada 8-12 mai, în vederea participării la activităţile desfăşurate cu beneficiarii în cadrul centrelor. În acest sens, DGASPC Suceava va pune la dispoziţie participanţilor un microbuz pentru deplasare. Protecţia Copilului Suceava se ocupă în prezent de 490 de copii şi tineri internaţi în centre rezidenţiale de stat, dar şi de 138 de copii şi tineri internaţi în centre de tip rezidenţial private, de 563 de copii care cresc în familii de asistenţi maternali profesionişti (serviciul AMP) şi 862 de adulţi, beneficiari ai centrelor de recuperare pentru adulţi.